Легендата на ЦСКА и българския футбол Петър Жеков е категоричен, че„червените" имат нужда от български треньор, за да вървят напред.

„Трябва си наш треньор начело на ЦСКА. Това е. Тук чужденец трудно ще прихване. Не го познавам това момче Милош Крушчич, но усещам, че той не знае как да води клуба. Мисля, че раздялата със Стамен Белчев преди време беше грешка на ръководството и съм им го казвал. Той е от Хасково, аз го познавам отдавна. Знам, че разбира футбола, а и може да развие отбора, да научи футболистите", каза пред „Меридиан Мач" големият Жеков.

„За съжаление, от младите треньори в България засега нищо не става. Пробваха млади момчета и в ЦСКА и се видя резултатът. Аз също бях млад преди години и си мислех, че знам всичко, но после осъзнах, че не е точно така. Трябва опит и умения. Това идва с времето. Начело на Лудогорец също е младо момче, но не виждам някой да му помага. Той няма как да успее там", е мнението на ветерана.

„Бях на рождения ден на Гриша Ганчев, много хора го уважиха за празника. Виждам, че Камбуров от Берое се напъва да ме изпревари до голове в „А" група. Шегувахме се с Гришата, че ако ме картотекира след Нова година, ми трябват 20 минути срещу някой отбор, да вкарам гол и да откажа преследвачите", каза през смях Петър Жеков.