ЦСКА и Али Соу хвърлиха яснота относно бъдещето на голмайстора. Както вече стана ясно, египетският гранд Ал Ахли се очаква да плати 4 милиона евро за нападателя. Договорът на Соу с Ал Ахли (Кайро) ще бъде за 4,5 години. 

25-годишният нападател потвърди, че се водят преговори. Той беше лаконичен пред masawy.com, казвайки: "Да, Ал Ахли иска да ме привлече. Водим преговори", цитира "Блиц".

В информацията се твърди още, че първоначално египтяните са предложили 3,5 милиона евро за Соу, след което офертата е била увеличена на 4 млн. евро. Ръководството на ЦСКА обаче искало 5 милиона евро.

"Червените" също коментираха горещата тема. От "Армията" съобщиха, че са получили три "много силни оферти" за играча си, но същевременно уточняват, че продажбата на Али Соу не стои на дневен ред. 

Съобщението, публикувано на клубния сайт на "червените":

"Армейци, относно последните новини в медиите, че клубът ни е пред финализиране на продажбата на нападателя Али Соу в Египет, сме длъжни да поясним следното:

Истината е, че при нас досега са постъпили три много силни оферти за негов трансфер. Интересът от страна на чуждестранни клубове е логичен и очакван, но пред ръководството на ЦСКА не стои на дневен ред раздяла с футболиста на всяка цена.

Али Соу е основен и много важен състезател за нашия отбор и ние разчитаме на него, за да постигнем целите си този сезон."