Нападателят Денис Давидов, който прекрати договора с ЦСКА, не може да напусне България заради коронавируса, става ясно от негов пост в инстаграм.

„Здравейте, всички! Не мислех, че ще трябва да пиша за това тук, но се налага! В момента съм в България, тъй като имах договор с ЦСКА.

Във връзка със ситуацията в света започнаха финансови затруднения в клуба. Предложиха ми да прекратя договора си и да се върна у дома. Съгласих се, но с условието, че ще има полет до Москва. По това време границите вече бяха затворени.

И от месец вече съм в България, очаквайки полет за Русия, но за такива не става и дума. На 2 май 2020 г. българското правителство организира полет с маршрута София-Москва-София, за да транспортира гражданите си от Русия. Като научих, че с този полет мога да се върна в родината си, закупих билети, прекратих договора и освободих апартамента, в който живеех.

Но вчера, 30 април, руското външно министерство отказа да приеме своите граждани! Българският самолет ще лети празен. И два дни преди заминаването ние сме осведомени за това! Сякаш едва вчера научиха за самолета от България!

Останах без договор, жилище, тренировки и доходи. Оказва се, че гражданите на България са важни за България, но гражданите на Русия не са?!

Разбирам, че ситуацията е трудна, но искам да направя това публично достояние! Не се надявам на чудо, но се надявам, че поне нещо ще се промени в отношението към своите граждани! Желая здраве на всички в този труден момент!", е написал Давидов, цитиран от "24 часа".