Треньорът на ЦСКА Милош Крушчич заяви, че лично Гриша Ганчев е настоял да замени легендата Люпко Петрович начело на "червените". Спецът говори пред сръбското издание Sport Klub. 

Още в средата на април Gol.bg съобщи, че Крушчич няма да остане на "Българска армия", дори и да спечели Купата на страната. "Червените" вече са се договорили Стамен Белчев да се завърне начело на отбора след края на настоящия сезон. 

"Лично Гриша Ганчев настоя да стана старши треньор на отбора. Познаваме се добре от Литекс и за мен е голяма чест да водя на най-успешния български клуб. От идването на г-н Ганчев в ЦСКА през 2015 година има голямо подобрение в инфраструктурата, особено в тренировъчната база. Плановете са да се построи нов стадион. Като цяло амбициите са големи и пред клуба се очертават добри перспективи.”

„Лудогорец е доминиращата сила в българския футбол. За тях не е проблем да привличат футболисти за повече от милион. От друга страна съм сигурен, че съвсем скоро ЦСКА ще може да се бори за шампионската титла. Сегашното ръководство със сигурност няма да се задоволи с второто място” казва Милош Крушчич.

„Моят клуб искаше да купи някои талантливи млади българи, но техните отбори им поставиха нереално високи цени. Затова беше взето решение да се привлекат чуденци, които вече са завършени футболисти, но въпреки това са по-евтини от играчи, които тепърва трябва да напредват, за да може да се разчита на тях.”

„Мисля, че като ниво българското и сръбското първенство са сходни. Българската лига  е по-непредвидима и интересна. Факт е, че има един отбор, който превъзхожда другите, но качеството на останалите е балансирано. Може би това е така заради повечето чужденци” продължи сръбският наставник.

„Ситуацията в клуба е стабилна. Засега не виждам да има сериозни проблеми и в другите отбори освен Левски. Техният собственик беше обвинен в корупция още в началото на годината и това не е свързано с пандемията. Вярвам, че градският ни съперник ще се измъкне от тази ситуация", завърши Крушчич.