Сериозен скандал с фалшиви билети се разрази преди днешното вечно дерби между ЦСКА и „Левски“. Двубоят е от 16:15 часа на Националния стадион.

В часовете преди двубоя обаче от ЦСКА, който е домакин на мача, пуснаха сигнал до полиция и прокуратура за масова фалшификация на билети от страна на агитката на „Левски“. „Червените“ се усъмнили в слабия интерес на „сините“ към талоните, като официално продадените пропуски за сектор „Б“ и „В“ са били 3 пъти по-малко от тези за „армейските“ „А“ и „Г“.

По информация на „Монитор“, схемата с фалшивите билети е била засечена в интернет чатове и форуми на левскарската агитка, където дори бил качен линк, от който на цветен принтер да се печатат ментетата.

От полицията обаче са категорични, че униформени служители ще подпомагат стюардите на входовете на стадиона, за да не се допусне влизане с фалшиви билети.

От ЦСКА също обясниха, че всеки един пропуск има индивидуален баркод, с който може да се влиза веднъж, а след това системата ще отчете проблем и притежателят на копирания билет няма да бъде допускан на трибуните.

Истинските талони вървят по 10 и 15 лева на касите и в онлайн продажба, като общо двете агитки получиха по 9000, за да се спази изискването за 50 процента от капацитета на стадиона.

По същата причина феновете на трибуните трябва да заемат места през една седалка разстояние, а отговорността за спазването на мерките пада върху стюардите.