ЦСКА ще стартира преговори с Евандро в следващите дни. Бразилецът има контракт с клуба до лятото на 2021г. и според запознати армейците обмислят да му предложат удължаване, пише "Тема спорт".

Не е изключено обаче да се стигне и до изходящ трансфер. Евандро е сред конвертируемите състезатели на ЦСКА наред с Али Соу и Валентин Антов. Южноамериканецът има 9 гола в елита този сезон, но повечето от тях бяха в първите 2 месеца, след което изпадна в летаргия. В допълнение Евандро е използван на непривичния за него пост като ляво крило и е ограничен в офанзивен план. 

Той е част от ЦСКА от лятото на 2018-та година и вече има 48 мача в елита и 11 гола. За купата е с 9 участиея и 2 гола, а в Лига  Европа - с 6 двубоя и 4 попадения. Така бразилецът има общо 63 мача и 17 гола за "армейците". В началото на своя престой бе използван на върха на атаката, където е и номиналната му позиция. Впоследствие обаче Евандро бе изместен отляво, в която зона нямаше солидна опция, заради контузиите на Енрике. Преди доста време от ЦСКА задействаха пдоцедура по изваждане на български паспорт на Евандро. Тя обаче все още не е финализирана. БГ паспорт има Енрике още от месец май 2019г.