ЦСКА не е продавал титлата в “А” група през 2006 г., обяви укриващият се в Дубай обвиняем бизнесмен Васил Божков, който по това време беше собственик на “червените”.  Преди дни публикува видео в социалните мрежи, четвъртото от поредицата, в която Божков отговаря на въпроси, зададени му от потребители в социалната мрежа.

“Историята е проста, треньорът избяга, не беше подготвил отбора. Това е проста история, никой не е продавал титлата. И пак искам да кажа на всички глупаци, които говорят, че титлата е продадена, че букмейкърските къщи нямат никакви интереси от уредени мачове и продадени титли, защото могат да загубят пари. Аз приемам залози, не правя залози”, каза Божков.

Той визира сезона, в който ЦСКА имаше аванс пред “Левски” от седем точки при паузата, но след това завърши с три зад “сините”. Това се случи, когато треньор беше Миодраг Йешич, а ЦСКА имаше един от най-силните отбори в последните 20 години. Начинът, по който преднината беше загубена, породи съмнения сред феновете, че титлата е продадена.

“24 часа” потърси Миодраг Йешич, за да се чуе и неговата версия за нещата преди 14 години. Намери го в родния Белград.

- Г-н Йешич, избягахте ли от ЦСКА, когато отборът загуби преднината си в класирането, както твърди Васил Божков?
- Не. И това Васил Божков много добре го знае. Два, пъти преди да си тръгна, си подавах оставката, която той не прие и ми обясняваше колко съм важен за отбора. Не искам да се връщам толкова години назад. Все пак мина доста време от тези събития. И ми е тъжно. Знаеш много добре колко добър отбор бяхме събрали. Направихме и пробив в евротурнирите.

Цялата истина е в една докладна записка, която написах заедно с администратора Георги Мидилев в момента, в който се прибрахме от подготовката. И лично занесох в офиса на Васил Божков. След това четох, че това не била никаква докладна. Но в нея описах точно какво може да се случи и какво трябва да се случи, за да запази отборът преднината си. Защото се случиха доста странни неща в отбора.

- Какво точно се случи?
- Изненадващо за мен при толкова преднина и при толкова добра игра бе разбита защитата ни. За нищо. Продадени бяха Деян Максич, Ибрахима Гай, Радослав Забавник. Без всякаква причина. А това бе защита, която в 15 мача през есенния полусезон пропусна само 10 гола. А бяхме вкарали 54. 
Всъщност три от головете бяха пуснати в последния мач, когато победихме “Локо” (Пд) с 4:3. Така стават всъщност 7. Никой сериозен отбор, на нито едно ниво в света, няма да предприеме подобен ход. Но се случи. Тежко ми е да говоря, въпреки че минаха толкова години.

- Кога първо си тръгна?
- Първият път беше след 1:1 с “Литекс”, когато ни изгониха с Люпко Петрович. Тогава бях в офиса на Божков и му казах, че или аз оставам, или Стефан Орманджиев, Бог да го прости. След това дойде 2:2 с “Беласица” и тогава му казах, че и двамата трябва да си тръгнем.
Така и не ми обясниха защо направиха така с отбора. Но никога не съм бягал от ЦСКА. Този отбор е завинаги в сърцето ми. И сега го следя постоянно. И пожелавам успех в новото първенство.

- В момента работиш ли, или си почиваш?
- Повече почивка. Сега се виждам повече с приятели. Ако получа предложение, ще продължа да работя.