Играта на ЦСКА на старта на сезона все още не убеждава, но някои от цифрите на червените все пак вдъхват оптимизъм. Резултатността на отбора в първите три кръга е точно по два гола на мач, пише "Тема спорт".

Така серията им от двубои с минимум две отбелязани попадения вече набъбна до 8 мача, ако включим и трите летни приятелски срещи в края на юли. ЦСКА завърши плейофите на миналия шампионат с 2:1 над Локо Пловдив на "Лаута" и 5:0 срещу Берое вкъщи, последваха 2:0 за едно полувреме в прекратената контрола с Пирин на "Армията", 5:2 над Литекс в секретен мач на Панчарево и поражение с 2:3 от Монтана при представянето на тима. Началото на новата кампания тръгна с 2:2 с новака ФК ЦСКА 1948 и двата успеха с по 2:1 над Ботев Пловдив и Ботев Враца.

Серията от осем мача с поне по два гола при Стамен Белчев контрастира сериозно на мъките в атака при предишния треньор Милош Крушчич, при когото в 30 % от срещите си червените дори не можеха да отбележат гол.

Сега отборът създава много повече положения, но ефективността пред гола все още е ниска. Притеснителна за Белчев и щаба му обаче може да бъде пропускливостта на вратаря Густаво Бусато в първите три кръга. От общо 7 удара в очертанията на вратата му до момента четири са се превърнали в гол.