Бившият играч и директор в ЦСКА Георги Илиев-Майкьла е оптимист, че тази година „армейците“ ще влязат в групите на Лига Европа.

През последните си две еврокампании червените неизменно достигаха до третия квалификационен кръг, но така и не успяваха да прескочат до плейофа и да се сборят за квота за груповата фаза. 

"Сиренс не е мерило за ЦСКА. След това ще дойдат по-сериозните препятствия. От години повтарям, че международните мачове носят на ЦСКА имиджа, парите и възможността да се продават футболисти - тогава те гледат всички. Прогнозирам победа минимум с два гола разлика и нататък чакаме жребия", сподели пред "Тема Спорт" Георги Илиев.

"ЦСКА има класен състав, направи и навременна селекция. Този път ще прескочи пресявките и ще влезе в групите. Аз винаги съм оптимист и вярвам в отбора, но ръководството още не може да им вкара тази вяра. Те имат качества, трябва им спокойствие и самочувствие".

"Щом влезеш в ЦСКА, си най-добрият! Собственикът вади по 12-13 милиона на година и няма и половин час закъснение за плащанията, няма какво да се коментира повече", каза Майкъла и посочи, че този състав на „червените“ може най-сетне да детронира Лудогорец. 

"Може би това е най-добрият като селекция ЦСКА през последните години. Трудно биха във Враца, но до 15-ата минута трябваше да водим с 4:0. Надявам се, че ЦСКА тази година ще е конкурентоспособен на Лудогорец. Виждам потенциала. Оттук нататък само работа от ръководството. Дано придобият манталитета на ЦСКА".

"Пламен Марков трябва повече да се занимава с футбола и с отбора, той е единственият кадър там, който носи армейското. Трябва да поеме по-голяма роля и да им вкара шампионско мислене. Отборът и ръководството вървят заедно, те са неразделна част. В първенството, освен първо място, нищо друго не може да е приоритет за ЦСКА", завърши Майкъла.