Големият Аспарух Никодимов говори преди тежкото гостуване на ЦСКА на Черно море. Легендата на „червените“ очаква непредвидим мач. 

„Винаги се е играло трудно във Варна. Трябва футболистите на ЦСКА да се напрегнат максимално, за да спечелят на този стадион. Отборът на Черно море направи няколко загуби и няма никакво намерение да отстъпва. Нека се знае, че срещата ще бъде много трудна“, предупреди пред „Мач Телеграф“ Паро.

„Отсъстват някои от играчите на ЦСКА, но не знам дали това ще окаже голямо влияние. Може би само липсата на Ахмед Ахмедов ще се усети, защото напоследък Занев изпадна от състава. И все пак е жалко, че той с опита си, а и Ахмедов, не могат да помогнат в този мач“, съжалява Никодимов.

„Смяната на схемата при ЦСКА в последния мач като че ли не донесе искания ефект. Но за да правим това мач за мач или трябва да имаш много класни футболисти, или да си уверен и да познаваш съперника си до последната запетая, както се казва. Понякога треньорът може да има прекрасни идеи, но играчите му да не успеят да ги реализират. Винаги го има този риск“, категоричен е най-успешният треньор на „червените“ в историята.

„Още не мога да преценя качествата на новите попълнения в ЦСКА. Нека играят още 5 мача поред и тогава пак ще говорим. Щом са дошли в България обаче, няма как да са от най-класните. Не съм им гледал статистиките колко са играли през миналия сезон. Все пак е хубаво, че имат опит в силни първенства, като на Франция и Нидерландия. Ако бяхме взели някои от младите таланти на Аякс, друго щяхме да говорим."

"Ние едно време тези отбори сме ги били, и то само с българи. Не знам какво стана сега. Или те много дръпнаха напред, или ние изоставаме постоянно. А може и двете неща да ги разглеждаме заедно. Жалко е, че правим селекция с евтини чужденци. Това е неизменно в последните години. Малко са родните играчи, много са чужденците, които не са с доказани качества. Но все пак собствениците на клуба най-добре си знаят какво и как правят. Ясно е, че в България не е лесно да си хвърляш парите за футбол и да не очакваш нищо в замяна. Така че босовете най-добре си знаят работата и са преценили как да намалят загубите, предполагам“, завърши оценката си Аспарух Никодимов.