Има сериозна вероятност БАТЕ Борисов да загуби служебно от ЦСКА в сблъсък от 2-ия квалификационен кръг на Лига Европа.

По програма мачът трябва да се играе четвъртък от 20.00 часа на стадион "Българска армия" в София. Две от звездите на беларуския отбор – Станисла Драгун и Игор Стасевич, обаче са със съмнения за коронавирус.

Те не играха за БАТЕ при разгрома с 5:2 срещу последния в класирането Смолевичи, след като дадоха по един положителен и един отрицателен тест.

В Беларус се опасяват, че БАТЕ Борисов не само няма да може да разчита на двама от основните си играчи за ЦСКА, но може да се стигне и до служебна загуба, ако в състава бъдат установени още случаи на заразени.

Pressball пише, че няма никаква яснота относно това какво ще се случи, ако при пристигането на БАТЕ Борисов в България някой от делегацията бъде установено, че има коронавирус.

От изданието добавят, че ще последва директна служебна загуба и ЦСКА ще се класира за третия квалификационен кръг, където съперник ще е победителят между Б36 Торсхавн  (Фарьорски острови) – ТНС (Уелс).

Съществува друга вероятност мачът да се играе, но без играчите, които са положителни проби. Но, ако се спазват правилата, грандът от Беларус трябва да получи служебна загуб.

Това вече се случи в срещи с други отбори от квалификациите на Шампионска лига и Лига Европа.