ЦСКА и Лудогорец спретнаха истинска драма, завършвайки наравно 2:2 в двубой от шестия кръг на efbet Лига, игран на стадион "Българска армия".

Разградчани поведоха в резултата, благодарение на Алекс Сантана (11'). До края на първото полувреме "червените" пропуснаха няколко добри възможности да изравнят, а Георги Йомов нацели гредата. Домакините претендираха и за дузпа, след като Козмин Моци повали Жул Кейта в наказателното поле.

През втората част натискът на столичани продължи и това бе вънаградено, след като новото попълнение Жул Кейта (71') изравни. Малко след това "армейците" стигнаха до обрат след гол на Юнус Санкаре (74'). В края на срещата "зелените" стигнаха до равенството, благодарение на Ихинио Марин (83').

Така ЦСКА се намира на третото място във временното класиране с актив от 12 точки, колкото има и Локомотив Пловдив. Лудогорец е на второ място с 13 пункта. След вчерашната си победа над Черно море (4:0), лидер остава да бъде Берое с 14 точки.


Двубоят започна добре за домакините, които създадоха първото интересно положение още в четвъртата минута след центриране от ъглов удар. Валентин Антов беше оставен напълно сам да играе с глава, но ударът му беше много неточен.

Три минути по-късно Юнус Санкаре пробва късмета си с изстрел от далечно разстояние. Вратарят на разградчани Владислав Стоянов обаче беше концентриран и успя да спаси.

В 11-ата минута гостите поведоха в резултата. Доминик Янков успя да плъзне топката покрай скупчилите се защитници пред него към Алекс Сантана. Футболистът отправи диагонален изстрел по земя и прати топката във вратата - 0:1.

В 20-ата минута "червените" претендираха за дузпа. Жул Кейта нахлу на скорост в наказателното поле, Козмин Моци посегна с ръка към футболиста, което бе достатъчно за играча на ЦСКА да падне на земята. Съдията Георги Кабаков обаче остана безмълвен.

Минута по-късно Георги Йомов се възползва от грешка на играчите на Лудогорец и напредна отдясно. Футболистът отправи атрактивен удар с външен фалц, но Стоянов демонстрира класа и спаси.

Малко след това отново Йомов създаде главоболия на разградчани. Футболистът проби този път отляво и дръпна спусъка от границата на наказателното поле. Топката обаче се удари в напречната греда.

В 32-ата минута Али Соу изведе отляво на стрелкова позиция Кейта. Футболистът навлезе в пеналтерията и шутира по земя към близката греда. Топката обаче не намери рамките на вратата.

В 37-ата минута Каули пробва късмета си с изстрел от много далечна дистанция. Топката се отби в тялото на Валентин Антов. След това вратарят Бусато успя да я хване без проблеми.

В добавеното време на първата част домакините бяха близо до гола. След разбъркване в наказателното поле, предизвикано от пробив на Жул Кейта. Топката все пак бе отнета от французина и тя стигна до Юнус Санкаре, който от няколко метра не уцели вратата. Така първото полувреме завърши без повече голове.

В началото на второто полувреме домакините продължиха да стоят по-добре на терена и постоянно притесняваха защитата на разградчани, която все пак успяваше да се противопостави на "червената" офанзива.

В 53-ата минута "зелените" предприеха опасна контраатака. Доминик Янков нахлу в половината на домакините и изведе Каули Оливейра очи в очи срещу вратаря. Футболистът се опита да прехвърли Бусато, но стражът предвиди това и спаси.

В 60-ата минута дойде нова спорна ситуация, в която "червените" претендираха за дузпа. В битката си за топката с Греъм Кери, Антон Недялков падна на земята в наказателното поле на гостите и докосна топката с ръце. 

В 62-рата минута Али Соу направи сензационен пропуск. Греъм Кери центрира отляво, където гамбиецът нахлуваше в опасна близост до вратата. Нападателят засече с глава, но от 2-3 метра не нацели вратата.

В 67-ата минута многоходова атака на футболистите на Лудогорец завърши с техничен изстрел на голмайстора Сантана от границата на наказателното поле. Топката обаче мина покрай дясната греда.

В 71-вата минута столичани изравниха резултата. Лошо изчистена топка след центриране от корнер попадна в краката на новото попълнение на "армейците" Жул Кейта. Французинът шутира мощно от границата на пеналтерията и не остави шансове на вратаря Стоянов - 1:1.

Три минути по-късно домакините стигнаха до обрат. Кери отправи силен изстрел по диагонала. Стоянов успя да избие, но топката попадна в краката на Юнус Санкаре, който от трудна позиция успя да преодолее вратаря на гостите.

В 83-ата минута разградчани успяха да изравнят. Доминик Янков пусна хитро подаване към Ихинио Марин, който стреля от над 20 метра и след рикошет, който залъга Бусато, отбеляза за крайния резултат. 

ЦСКА - Лудогорец 2:2

Голмайстори: Алекс Сантана (11'), Жул Кейта (71'), Юнус Санкаре (74'), Ихинио Марин (83')

ЦСКА: Бусато, Гълъбов, Антов, Матей, Мазику, Юга (Тиаго 58'), Жеферсон, Кейта (Рафаел 82'), Санкаре (Юрич 82'), Йомов (Кери 58'), Соу
Треньор: Стамен Белчев

Лудогорец: Стоянов, Сисиньо, Моци, Григоре, Недялков, Анисе, Сантана, Текпетей (Ману 58'), Янков (Дяков 89'), Каули, Кешерю (Марин 74')
Треньор: Павел Върба (Станислав Генчев на неговото място в днешния мач)

София, стадион "Българска армия"
Съдия: Георги Кабаков
Жълти картони: Кейта, Кери (ЦСКА); Григоре, Сисиньо, Янков, Ману, Сантана, Стоянов (Лудогорец)