Последното попълнение на ЦСКА Тибо Вион може да на­прави дебют с червената фла­нелка още този четвъртък в двубоя от третия квалификационен кръг на Лига Европа срещу Б36 Торсхавн. 

Французинът тренира на пълни обо­роти с новите си съотборници и има огромна вероятност да попадне в групата за мача с тима от Фарьорските острови, пише "Тема Спорт". 

Решението ще бъде взето от тре­ньорския щаб след последната тренировка преди срещата с Б36 Торсхавн. Вион бе привле­чен от френския втородивизионен Ниор и взе номер 15 на "Армията". 

Крайният бранител трябва да бъде алтерна­тива за десния бек, където контузен продължава бъде Иван Турицов. Младежкият на­ционал се възстановява от травма в дясното бедро и със сигурност пропуска двата ма­ча на ЦСКА през тази седмица - с Б36 в четвъртък и Локо Пд в неделя.

Същевременно нападате­лят Ахмед Ахмедов поднови тренировки с отбора след двуседмична карантина вслед­ствие заразяване с коронавирус. През миналата седмица Ахмедов е дал отрицателна проба пред РЗИ, като боледу­ването му е преминало без симптоми и усложнения. 

Така 25-годишният таран може да бъде на разположение на Стамен Белчев още за Торсхавн. По-сложна е ситуацията с Петър Занев - другия играч на ЦСКА, който премина през СОVID-19. 

Капитанът на нацио­налния отбор и червените ве­че е излекуван от коронавирус, но има леко възпаление на белия дроб и начален стадий на бронхопневмония, които ще наложат периодът на въз­становяване при него да се удължи с още няколко дни.