Базел – ЦСКА, мач от плейофите на Лига Европа, ст.: "Санкт Якоб Парк", начало: 21.30 часа  наше време

Вероятни състави:

Базел: Николич; Видмер, Гьомерт, Алдерете, Падула; Щокер, Кампо, Фрай, Пюлюлю; Ван Волфсвинкел, Артур
Треньор: Чириако Сфорца

ЦСКА: Бусато; Гълъбов, Антов, Матей, Мазику; Юга, Тиаго; Йомов, Санкаре, Кейта; Соу
Треньор: Стамен Белчев

Прогноза на Gol.bg:

Мачът на сезона за ЦСКА! "Червените" гостуват на Базел и при победа ще изпълнят голямата си цел – влизане в групите на Лига Европа, което ще ги изпрати в друга орбита.

До момента възпитаниците на Стамен Белчев се справиха с малтийския Сайрънс (2:1), БАТЕ Борисов (2:0) и Б36 Торсхавн (3:1, Фарьорски о-ви), като всички мачове се играха на стадион "Българска армия". Така за първи път през кампанията ЦСКА ще гостува в сблъсък от Стария континент, при това срещу най-сериозния съперник, срещу когото се изправя до момента.

Стамен Белчев отново няма да може да разчита на Иван Турицов и Петър Занев, а треньорът на Базел Чириако Сфорца е без някои основни футболисти, които са с наказания или контузии. Все пак той може да използва известни имена като Марко Щрелер, опитния защитник Силван Видмер и нидерландския нападател Рики ван Волфсвинкел. Швейцарците залагат на 4-4-2, като в центъра на терена ще играят Фабиан Фрай и Самуеле Кампо.

ЦСКА и Базел вече са се срещали помежду си в Лига Европа. През 2009 г. те бяха в една група и швейцарците спечелиха и двата мача – 3:1 и 2:0. Но в крайна сметка напред продължиха Рома и Фулъм.

Базел вече не е хегемон в Швейцария заради свиване на бюджета. Това се видя ясно и през този сезон в местното първенство, след като отборът направи 2:2 с добре познатия у нас Вадуц, след което падна с 0:1 от Сервет. Сфорца призна и за натрупана умора сред възпитаниците му, но Базел е много силен у дома.

Статистиката показва, че на "Санкт Якоб Парк" тимът е в серия от 8 поредни победи в Европа. И нашата прогноза е, че ЦСКА няма да успее да сътвори чудото тази вечер, но при всички положения "армейците" ще бъдат с високо вдигнати глави, защото вече елиминираха три съперници на Стария континент.

Прогноза: Базел – ЦСКА 3:1