ЦСКА ще се изправи срещу италианския гранд Рома и шампионите на Швейцария и Румъния, съответно Йънг Бойс и ЧФР Клуж, в груповата фаза на Лига Европа. Това отреди тегленият днес жребий за надпреварата в централата на УЕФА в Нион.

Първият мач ще се изиграе на 22 октомври, а следващите са както следва: 29 октомври, 5 ноември, 26 ноември, 3 декември и 10 декември.

Миналия сезон Рома завърши на 5-то място в Серия "А", а в момента има 1 точка в калчото след 2-ия кръг. Тя дойде при равенство 2:2 с хегемона Ювентус. Преди това римляните направиха 0:0 с Верона, но получиха служебна загуба заради Амаду Диавара, който не беше правилно картотекиран.

"Вълците" и ЦСКА бяха в една група в турнира и през 2009 г. Тогава "червените" паднаха с 0:2 на "Олимпико" и 0:3 в София. През 1983 г. двата отбора се срещат и в 1/8-финалите за КЕШ, където римляните печелят и двата мача с по 1:0.

Йънг Бойс спечели последните три титли на Швейцария, а в плейофите на Лига Европа победи с 3:0 ФК Тирана. В Шампионска лига отборът беше елиминиран от палача на Лудогорец – Мидтиланд, след 0:3 в Дания.

Третият съперник на ЦСКА – ЧФР Клуж, в момента заема 2-ро място в румънското първенство след 5 кръга. Отборът спечели последните три титли при северните ни съседи и е стар познайник с Рома. През 2008 и 2010 г. двата отбора бяха съперници в групите на Шампионска лига. Статистиката е 2 победи за италианците, 1 за румънците и 1 равенство при голова разлика 7:5.