ЦСКА ще поиска от държавата да отвори повече от 20% от капацитета на Националния стадион за мачовете на червените в групите на Лига Европа, пише "Тема спорт". 

Ден преди плейофа за Евро 2020 България - Унгария (1:3) министърът на младежта и спорта Красен Кралев, министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов и и.д. президента на БФС Михаил Касабов проведоха среща, на която бе решено 20 %, или до 8500 зрители, да могат, да присъстват на „Васил Левски” за баража срещу маджарите. 

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев пък заяви, че допуснатата квота ще важи за всички международни двубои на това съоръжение. От ЦСКА обаче обявиха, че изчакват официално потвърждение от властите преди първия мач срещу Клуж на 22 октомври. Следващия вторник (13.10) от клуба на свой ред ще имат среща с представители на властта за квотата с билети. Ето какво написаха от „Армията” към своите привърженици вчера:

„Както е известно, УЕФА допуска присъствието на публика до максимум 30% от капацитета на стадиона. Това обаче трябва да е съобразено с мерките и наредбите за безопасност на местните здравни власти, касаещи COVID-19. 

Към момента клубът ни няма писмено потвърждение за това какъв брои? зрители ще ни бъдат разрешени. Окончателна яснота се надяваме да имаме след срещата на съответните министерства и държавни институции идния вторник. На следващия ден, в зависимост от разрешения капацитет, ще обявим и броя билети за продажба.

Разчитаме на Вашата активност и Ви призоваваме за още малко търпение! За съжаление обстоятелствата налагат немалки ограничения, но въпреки това сме убедени, че нашите футболисти ще имат, както винаги, всеотдаи?на и мощна подкрепа от трибуните!”, написаха от клуба.

При благоприятен за ЦСКА изход на срещата с държавните власти около 13 000 червени фенове биха могли да подкрепят тима срещу Клуж, колкото са 30% от капацитета на „Васил Левски”.