ЦСКА записа тъжната серия от 5 мача без победа в първенството. За последните 40 дни „червените“ спечелиха 4 точки в шампионата от 15 възможни, което рязко контрастира с амбициите им, както и с блестящото им представяне в Лига Европа.

Стамен Белчев обаче съвсем не трябва да се чувства застрашен, още повече, че отборът му играе добре в повечето мачове, но наистина нещо не му достига, което треньорът и екипът му трябва да открият възможно най-скоро, пише "Мач Телеграф".

Серията от 5 мача без успех обаче далеч не е най-дългата в историята на славния ЦСКА. Подобни зацикляния са записвали и легенди, като Крум Милев, Стоян Орманджиев и Манол Манолов, чиито постове не са „изстинали“ от необичайната за клуба липса на точки.

Големият Аспарух Никодимов също е записвал подобна серия през сезон 1978/79, когато смяна в движение провинилия се преди него Никола Ковачев.

Стартът на Паро (който застъпва с помощник-треньор Димитър Пенев) съвсем не е бляскав, но търпението на ръководството към него се отплаща, тъй като по-малко от 3 години по-късно ЦСКА на Никодимов играе полуфинал за КЕШ срещу славния "Байерн" (Мюнхен) и дори успява да поведе в първия мач в София с 3:0 до 18-ата минута.

Най-голямото дъно обаче „армейците“ записват през пролетта на 2015 година. Тогава клубът, който е пред неизбежен фалит, изпада буквално в безтегловност и се носи свободно по течението.

ЦСКА не успява да победи в цели 12 поредни мача. Нещо повече, в 10 от тези 12 мача „червените“ дори не успяват да вкара гол във вратата на съперника, което е няма никакъв прецедент в историята.

Логично тогава се сменят и няколко треньора. Хорото повежда Стойчо Младенов, който само в рамките на 3 мача усеща, че няма какво повече да направи с напълно обезверения отбор. Наследява го помощникът му Анатоли Нанков, който обаче хвърля бялата кърпа още след първия си мач, приключил с тъжното 0:0 с "Берое".

След него на поста застава друг бивш футболист на ЦСКА Галин Иванов, но и търпението към него не продължава повече от 4 срещи. В края на списъка идва и легендата Любослав Пенев, който също е напълно безпомощен да придаде поне част от своето самочувствие и непукизъм на обезверените играчи.

Стамен Белчев може да сложи край на тази серия още в неделя. ЦСКА обаче ще има трудната задача да го направи срещу "Арда" в Кърджали. Самият мач идва между домакинство на ЧФР "Клуж" и гостуване на "Рома" в Лига Европа, което със сигурност ще изпие силите на „червените“. И буксуването им може да продължи още малко.