Уважаеми читатели на Gol.bg, продължаваме да ви представяме рубриката ни "Фен зона".

В нея ще имате възможност всеки един от вас да напише/изкаже вижданията си по важен за него спортен/футболен въпрос. 

Сега е моментът да излеете мъката и възхвала за любимите си отбори и личности.

Днес публикуваме материал на Иван Борисов, който разсъждава защо от ЦСКА не трябва да са недоволни от отлагането на дербито с Левски.

Изпращайте вашите материали на info@gol.bg.

В ЦСКА мрънкането е начин на живот. Или поне е така, откакто Стойчо Стоилов седна на едно от шефските кресла на "Българска армия".

Бившият халф обича редовно да търси вината за неуспехите на "червените" извън Борисовата градина. Този подход определено не е правилен. Все пак трябва да отбележим, че в последно време словесните му атаки затихнаха. Дали заради наредба от Гриша Ганчев или нещо друго, няма голямо значение.

По-важното е, че прийомът му беше добре овладян от феновете. Сега на дневен ред е гневът, че Вечното дерби с Левски е отложено. Безспорно това е решение в ущърб на целия ни футбол, но правилата са ясни: имаш над 10 футболисти с коронавирус, мач няма, здравето е преди всичко.

Друг е въпросът дали на "Герена" бройката наистина е такава или и "сините" действат задкулисно. Всичко това е теория на конспирациите, както за самия вирус и ваксината, така и за Джо Байдън и т.н. У нас сме царе на това.

Но сега по същество. Не виждам защо от ЦСКА недоволстват за отлагането на дербито. Първо, "армейците" също имат куп проблеми с контузени или заразени играчи. 2/3 от титулярите на родните грандове нямаше да играят в мач №1 у нас, което щеше да го направи още по-тъжен, освен заради липсата на фенове.

Второ, новият треньор на "червените" Бруно Акрапович ще има повече време да подготви отбора за домакинството на Йънг Бойс в четвъртък. Той ще има възможността да води тренировки с някои от националите, които през седмицата липсваха. Ще може да им предаде идеите си, те да се фокусират изцяло върху срещата с швейцарците, която на "Армията" определят като много важна.

И не на последно място, нали от ЦСКА искаха по-голяма почивка преди мачовете им на Стария континент? Вдигнаха вой до небесата, че Локомотив Пловдив отказа отлагане в началото на сезона. Ето сега има по-голяма почивка, но отново има недоволство... Има ли шизофрения на "Българска армия"? Оставам да прецените сами, но стискам палци на "червените" да се представят достойно в Лига Европа!

Иван Борисов, специално за Gol.bg