Нашият отбор е най-добре подготвен физически. Това заяви кондиционният треньор на ЦСКА Кирил Динчев на пресконференция в „Пресклуб България“. Армейците бяха наградения за Най-добър отбор на месец октомври.

На въпрос относно това как се отразява треньорската смяна на „червените“ след идването на Бруно Акрапович, той каза: “Всяка треньорска смяна оказва ефект, всеки от играчите иска да се докаже, но това не е достатъчно за кратък период от време – мисля, че г-н Акрапович има капацитет да задържи мотивацията на отбора за по-дълъг период от време. „Дисциплината би трябвало да изисква всеки треньор, в него е повече – мисля, че това е изключително важно да го подобрим, за да имаме по-добри резултати занапред. Мисля, че нашият отбор е най-добре подготвен физически, както се видя и в Европа. В крайна сметка ние сме на едно изключително добро ниво, но мисля, че не трябва да променяме нещо коренно“, започна той.

„Коренна промяна не бих казал – мисля, че в последните 4-5 години ЦСКА показва добра форма откъм физическо състояние, според мен надградихме в това отношение. Не мисля, че ще повлияе кондиционно, ние искахме да се изиграе този мач с Левски. Футболистите предпочитат да играят мачове, а не да тренират цяла седмица, ние този мач с Левски искахме да го изиграем. За нас е без значение, няма никакъв проблем да изиграем двубоят и утре, ако го насрочат. Няма да окаже негативно влияние върху това, този цикъл ни допада. Когато има по-голяма пауза, отборите винаги играят приятелски срещи, но не мисля, че сега ще бъде някакъв минус. За нас е малко неспецифично изкуственият терен, на който играхме. Факт е, че и мачът почна много лошо за нас. Факт е, че Базел и Йънг Бойс са много сериозни отбори“, отбеляза Динчев.

Той сподели, че ръководството вече се е срещнало с Алан Пардю, който е новият технически директор на ЦСКА. „Срещнахме се с Алан Пардю, той поздрави щаба, очаквам да допринесе с богатия си опит, със самочувствието си на ЦСКА по възможно най-добрия начин. Както за нас е странно да играем на техния терен, така и за тях е странно да играят на друг терен. Това в интерес на истината оказа изключително негативно влияние на всички отбори – развали подготовката на отборите. Без подготовка, за мен 2-3 седмици е недостатъчно. Надявам се да не се спира първенството, но ако това е решението, ще се съобразим с него”.

“От моя гледна точка, някои прекарват вируса по-добре, тези, които го прекарват лошо, имат дихателни проблеми. Всяко едно спиране дори за пет дена оказва влияние върху ритъма на играчите. Тамън футболистите навлязоха в някакъв ритъм. За съжаление, няма много време, всеки 3-4 дни имаме мачове, това е свързано и с пътувания – четири дни не си нито на базата, нито може да обърнеш внимание на тези хора, така че е малко по трудно. Емоциите винаги са големи, и двата са изключително големи успехи за отбора – надявам се следващият месец да се срещнем тук, защото сме излезли от групите на Лига Европа“, си пожела за финал кондиционният треньор на ЦСКА. /БГНЕС