СТК и Медицинската комисия към БФС отложиха ЦСКА - Левски заради 11 карантинирани играчи на сините. В четвъртък положителни проби са дали Стивън Петков, Алекс Петков, Илия Димитров, Ивайло Найденов и Деян Иванов, които вече изкараха карантина, но явно не са се доизлекували, пише "Тема спорт".

Към тях се добавят тези, които още не са излезли от карантина - Радослав Цонев и Найджъл Роберта (от 9 ноември), Николай Михайлов (10 ноември), Мартин Райнов и Паулиньо (12 ноември) и Борислав Цонев (13 ноември). Така се получават 11 играчи с професионални договори, които нямат право да напускат домовете си. Интересното е, че братята Борислав и Радослав Цоневи така или иначе нямаше да играят в дербито, защото се възстановяват от тежки операции.

Те обаче са с професионални договори и влизат в бройката заразени, която се изисква от БФС - както се казва, "вратичка в правилника", от която се възползва Левски. Близнаците бяха оперирани на 6 октомври от доцент Антони Георгиев в столичната клиника "София Мед". Радослав скъса предна кръстна връзка на дясното коляно при загубата от Ботев Пловдив с 1:2, а Борислав увреди по същия начин лявото си коляно по време на двубоя срещу Ботев Враца, завършил 0:0. Очакванията са близнаците да се възстановяват между 6 и 8 месеца.