Един от участниците в последната голяма победа на ЦСКА над италиански отбор – тази над "Ювентус" през 1994 година – Росен Кирилов говори пред „Мач Телеграф“ за предстоящия двубой на „червените“ с "Рома". 

Въпреки че успехът над „бианконерите“ с 3:2 преди 26 години бе анулиран заради нередовна картотека на един от голмайсторите – Петър Михтарски и бе присъдено служебно 0:3, за феновете на ЦСКА остана радостта, че поне на терена техният отбор победи. Ето какво каза пред нас един от героите от успеха над "Юве".

„Надявам се както и в първия мач на „Олимпико“, ЦСКА отново да покаже добра игра и този път да победи. В "Клуж" също играха силно и особено от показаното през второто полувреме заслужаваха да спечелят. Една евентуална победа над "Рома" ще донесе много престиж и авторитет. 

ЦСКА и сега си ги има, но ако победи сега ще има широк отзвук в Европа. Доколкото знам всяка победа в груповата фаза носи по 570 000 евро. Това не се никак малко пари – реално един добър футболист. Освен това успех над Рома може да донесе и трансфер на някой играч на тима в чужбина и клубът да спечели още пари. Със сигурност този мач въобще не е без значение и съм убеден, че ЦСКА ще се хвърли на 100%“ - сподели Кирилов. 

Попитахме го дали това, че "Рома" ще включи в групата някои по-млади и неопитни футболисти също може да помогне на ЦСКА. 

„Те Рома и в първия мач подходиха така. Пуснаха 3-4 човека, които рядко играят, а после в хода на мача в игра влезе звезда като Джеко. Освен това в "Рома" слаби футболисти няма и който и да пуснат няма да е лесно за ЦСКА“ - уверен е бившият национал. 

Попитахме го за промяната, която е внесъл Бруно Акрпович има ли проблем ЦСКА в атака, а накрая разбира се поискахме и прогнозата му. 

„Акрапович смени схемата. Явно му е любимата, след като с 3-5-2 постигна много успехи с "Локо" (Пд). Дали тази схема може да се приложи и да носи успехи в ЦСКА е рано да се каже. Ще се види в големите мачове. Аз мисля, че особено за най-важната позиция в нея – халф-бековете, няма футболисти с нужния профил. Такъв е случаят с Греъм Кери, който не е свикнал да е много активен в защита. Затова предполагам, че в зимната селекция Акрапович ще търси играчи най-вече на тази позиция. 

Такъв мач като този с "Рома" се печели с много дух, воля и себераздаване. Някои трябва да си надскочат и възможностите. Само така при непълно изразходване на съперника може да се изравнят силите. 

Ние така успяхме с "Ювентус" през 1994-а. Дадохме 100% от себе си и с подкрепата на нашата невероятна публика успяхме. Сега безспорно ще е голям минус, че стадионът ще е празен. Иначе щеше да има поне 30000. 

Що се отнася до проблемите в атака, мисля, че Али Соу е добър футболист и несправедливо е критикуван. Вкарва си и достатъчно голове. При новата схема е добре, че има още някой около него – в случая Йомов. Явно е, че има проблем в атака, щом ЦСКА няма гол в групите на Лига Европа. Но е и нормално защото в евротурнирите отборите са много по-силни и противодействието е доста по-голямо. Моята прогноза е 1:0 за ЦСКА", завърши бившият национал.