Нападателят на ЦСКА Али Соу отново е спряган за трансфер в елита на Франция.

Гамбиецът е попаднал в плановете на Сент Етиен, където през втората половина на 80-те години с успех игра славният капитан на армейците Георги Димитров-Джеки.

В самия край на летния прозорец миналата година Соу бе силно желан от Дижон, но сделката пропадна в последния момент. Сега обаче може да се отвори възможност за трансфер в друг френски клуб, който е далеч по-именит.

Сент Етиен е поредният отбор, който проявява интерес към нападателя, за когото има оферти от тимове от Азия, пише "Тема спорт". Армейците искат за Соу над 4 милиона евро.

Те ще изчакват до последно за оферти, преди да решат какво да предприемат. Трансферните прозорци във водещите европейски първенства затварят на 1 февруари. Не е изключено Соу дори да не играе в контролата с Пирин Благоевград утре (13:30 часа), за да не се стигне до контузия.

Сент Етиен се намира в сериозна криза и прави опити да привлече централен нападател, като Соу е едно от обсъжданите имена.

Тимът, воден от Клод Пюел, се срина до 16-о място, близо до зоната на изпадащите, след серия от шест поредни мача без победа - 3 равенства и 3 поредни поражения, последното бе с 0:5 от Лион у дома. 

Сент Етиен е само на 4 точки пред 18-ия Дижон, който заема мястото за бараж. По принцип Али Соу е заявил още преди месец, че иска да остане в ЦСКА и през пролетта, освен ако за него не дойде оферта от първенство, което е в Топ 5 на Европа, каквото е френското.

Сред причините за желанието на Соу да остане още на "Армията" е и неговата приятелка, която е българка. Габи и нападателят имат сериозна връзка от близо година, която редовно демонстрират, пускайки свои снимки в социалните мрежи. 

Отделно Соу харесвал много България и приятелствата, които създал у нас. Във вторник той си пусна в социалните мрежи снимка от Боровец, от комплекса "Ягода и Малина", където прекара почивния ден с приятелката си.