Доскорошният защитник на ЦСКА Валентин Антов, който преди броени дни премина в Болоня, днес бе официално представен като играч на италианския клуб.

20-годишният талантлив футболист призна, че се старае да "чете" максимално добре играта.

"Аз съм централен защитник, това е моята позиция на терена. Смятам се за интелигентен играч, който обича да "чете" играта. Идвам от България – страна с голяма футболна история. Искам да покажа на Италия, че още имаме добри футболисти и да продължа да се развивам възможно най-добре”, сподели пред италианските медии Антов.

„Не мисля, че има един играч, който да е мой идол, но разбира се, че харесвам всички добри играчи. Мога да науча много от всички, а в историята играх с бранители, от които научих много. Идването ми в Болоня е крачка напред за мен, тъй като тук е пълно с добри играчи, от които мога да науча доста".

„Старая се да премислям ситуациите преди да се случат. Може би трябва да бъда по-експлозивен в първите метри и трябва да съм по-бърз, но ще го подобря това с качеството на треньорския екип на Болоня. Нуждая се време да се интегрирам, но ще дам най-доброто от себе си да стане това по-бързо. Вярвам, че ще получа помощ от всички и нямам търпение да се запозная с всички в клуба".

"Никога не е имало вариант да откажа тази оферта. Искам да благодаря на предишния ми клуб, тъй като ми помогнаха за това. Не ме спряха и благодаря на всички треньори и скаути, които са ме гледали тук и ми дават този шанс. Най-важното нещо е да се утвърдя тук, да си намеря мястото в отбора след здрава работа. Щастлив съм да бъда в Италия и ще помогна с всичко за отбора", коментира още Антов в първите си дни като футболист на Болоня.