Подготовката на ЦСКА приключи и погледите на всички в клуба, а и на феновете, вече са вперени към подновяването на първенството.

Какво се случи в ЦСКА през зимната пауза
 
"Армейците" се разделиха със защитника Вальо Антов. Той бе трансфериран в Болоня, а халфът Юнус Санкаре подсили тима на гръцкия гранд Панатинайкос. Отборът беше напуснат още от нападателите - Ахмед Ахмедов (Нефтчи Баку) и Тонислав Йорданов, който пък подписа с Арда Кърджали.

Новите попълнения са Федерико Варела и Джорди Кайседо, като се очаква към отбора да се присъедини и Чарлз Бисмарк. Вероятно до края на трансферния прозорец ще има още трансфери, но за момента това са официалните сделки.

ЦСКА изигра шест контроли, като в тях записа четири победи и две нулеви равенства. "Червените" поразиха противниковите мрежи 14 пъти, при само две допуснати попадения. Случайно или не - двата гола във вратата на ЦСКА, дойдоха в последните две проверки, при вече отсъствието на Валентин Антов. И ако единият дойде след добър удар отдалеч на играч от Ботев Враца, то другият бе точно през зоната на вече липсващия бранител.

Очевидно е, че ЦСКА не бе подготвен за тази раздяла. Тя дойде изненадващо за всички. Самият Антов призна, че всичко се е случило много бързо.
 
Вероятно "армейците" ще опитат да привлекат защитник, но на този етап ще трябва да се справят с наличното. Предполага се, че Пламен Гълъбов ще заеме овакантеното от Антов място в стартовата единайсеторка. Младият бранител показва израстване и най-после ще може да демонстрира качествата си в зона, на която отдавна не е използван. При Стамен Белчев, Гълъбов бе налаган като десен бек, поради честите проблеми с контузии в тази зона. Други алтернативи почти липсват. Бруно Акрапович няколко пъти опита варианти с Иван Турицов и Мазику, но е видно, че това не е позицията на която двамата могат да бъдат най-полезни. Друга опция е и младият талант Александър Бучков.  Бъдещето е пред него, но едва ли ще бъде хвърлен в тежките битки, които предстоят за ЦСКА.
 
В другите зони изглежда, че отборът има готови варианти.  Дори при евентуална продажба на Али Соу, ЦСКА вече има отговор в лицето на Джорди Кайседо, към когото очакванията са доста високи. Отборът изглежда добре балансиран и постът централен защитник е единственият, който остава да виси пред Бруно Акрапович.

Очакванията за доиграването на първенството

Очакванията и целите пред ЦСКА винаги са едни и същи и не са тайна за никой. Няма съмнение, че "армейците" са единственият претендент, който може да събори Лудогорец от върха. Локомотив Пловдив показа добри игри през първия полусезон, но при загубата на треньора и слуховете за намален бюджет, те едва ли ще имат потенциала да се преборят за първото място.
 
При всички положения "червените" ще опитат да спечелят и Купата на България. Бруно Акрапович вече се доказа като добър специалист в директни елиминации и с неговото присъствие определено ЦСКА се превръща във фаворит за спечелването на турнира.
 
Отборът има достатъчно потенциал и дълбочина да се пребори и на двата фронта. Ясно е обаче, че това не винаги е достатъчно в родното първенство.
 
Предстоящи срещи

Може да се каже, че следващите пет двубоя, до голяма степен, ще дадат отговори на много въпроси и ще бъдат отправна точка за доиграването на футболния сезон. ЦСКА последователно ще се изправи срещу Славия(г), Черно Море(д), Лудогорец(г), Черно Море(д,КБ) и Локомотив Пловдив(д).

Като за начало, фокусът при "червените" трябва да бъде изцяло върху предстоящия мач със Славия. "Белите" са традиционно неудобен съперник за "армейците", а и ЦСКА неведнъж се е препъвал на старта.

Оптимизмът, потенциалът и решителността в червените редици са налице, но те трябва да бъдат демонстрирани и затвърдени на футболния терен.

ЦСКА трябва още в началото да покаже на всички, че разполага с нужните качества за постигането на високите си цели, а това минава през задължителна победа над Славия.

Александър Линдарев, Gol.bg