Голмайсторът на ЦСКА Али Соу преговаря за личните си условия с Ростов.

Разговорите не са никак леки, защото чуждестранният голмайстор №1 в историята на "червените" иска огромна заплата. Според Топспорт гамбиецът настоява да получава около 1 милион евро на сезон.

Отделно ЦСКА няма никакви намерения да отстъпва за трансферната цена на звездата си от 4 млн. евро. Именно тази сума беше готов да плати френския Дижон в края на лятото, но сделката пропадна буквално в последните секунди. Причината беше технически проблем.

Иначе Соу има 46 гола в 101 мача за ЦСКА. Но той така и не успя да се превърне в големия любимец на всички фенове заради две изпуснати дузпи. Едната беше в дербито срещу Лудогорец през 2019 г. Нападателят не вкара от бялата точка в 7-ата минута и мачът завърши 0:0. А до края на първенството оставаха 3 кръга и разградчани имаха преднина от 3 т. пред "армейците".

Втората беше във финала за Купата на България миналия сезон срещу Локомотив Пловдив. В редовното време и продълженията двата отбора не си вкараха голове и при дузпите единствено Соу не успя да се разпише.