Али Соу може да стане откритието на шампионата в Русия. Така е озаглавен голям материал в championat.com по повод трансфера на гамбийския нападател в петия в местното първенство Ростов. 26-годишният таран може да дебютира за новия си тим на 1/8-финалите за Купата на Русия в неделя. Тогава Ростов приема Ахмат. На 27 февруари пък е гостуването на шампиона Зенит за първенство, като в същия ден, но два часа по-късно ЦСКА-София играе в Разград.

"Ако го сравняваме с Адолфо Гаич (аржентински нападател на ЦСКА (Москва), който в момента е под наем в Беневенто), гамбиецът е като Пеле", пише в статията, в която са включени и доста статистически елементи.

"Соу е мощен, висок е 190 сантиемтра и за този ръст е много повратлив и бърз. Прави средно по 20 попдавания на мач, като успеваемостта му е 83%. За 90 минути влиза средно в 23.76 единоборства, като печели близо 40% от тях. Има добра координация и обработка на топката, разнообразен е - движи се много и се открива", такива са определенията за Соу.

Сред минусите на нападателя е отбелязана "средно добрата игра с глава". "Ростов взе Соу под наем със задължителна опция да го закупи. Сумарно трансферът ще излезе около 4 млн. евро. Напълно адекватна цифра за играч с такива умения", гласи заключението, цитирано от "Тема спорт".