Анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла не вярва, че Гриша Ганчев наистина ще напусне ЦСКА.

"Тиражирането за написаното от някаква фракция е несериозно. През Гриша Ганчев са минали толкова много игри във футбола, че такова нещо въобще не може да го засегне. На голяма част от феновете вече им омръзна - вече толкова години ЦСКА не може да стане шампион. Донякъде имат право", започна Майкъла пред Спортал.

"Излезе информация, че сме продали Али Соу за 4 милиона евро - не е така, не е продаден, а е под наем за 500 000. За мен в случая за замесени бизнес интереси и политически. Ганчев е високо ниво, за да може портиерът да му каже какво трябва да прави и да се разсърди. Не вярвам, сериозни са нещата."

"Ако твърдят, че ЦСКА е обезпечен финансово, можеше да си подаде оставката седмица след изборите, а не сега преди изборите. Така се настройват милион-милион и половина българи срещу премиера. Изведнъж решаваш да се отказваш… Човек ако иска да се откаже, ще се откаже не днес, а юни. Дано остане, защото в момента ЦСКА има най-добрия треньор и най-добрия отбор."

"Сега се пише, че Христо Стоичков щял да вземе клубните акции. Нека да не му предлагат, защото веднага ще вземе 15-20 милиона задължения. Нека Ицо да не се бърка в този бизнес. Казвал съм вече, че за да издържаш ЦСКА трябва да имаш бизнес за 100 милиона, за да даваш 15 милиона."

"Гриша Ганчев няма да се откаже лесно - той създаде този отбор, всичко на 90% е минало през него. Този, който дава парите, той знае своя интерес, не можеш да му се бъркаш. Дали одобрявам трансфера на Соу в Русия? Не беше това времето. Щеше да е времето, ако бяха дали 4 милиона евро. За 500 000 си продаваш най-важният човек, тук феновете са прави, но даже и да е сбъркал Ганчев, това си е негова преценка, той дава своите пари. Аз като фен на ЦСКА не оправдавам тази сделка. За Валентин Антов я оправдавам, защото е млад, но Соу е доказан футболист. Не е сериозно да си разбиеш отбора точно сега."

"Не виждам как може да се стигне до обединение с ЦСКА 1948 - как два силни характера ще менажират един отбор. Това е абсурд, визирам Ганчев и Цветомир Найденов. В ЦСКА има много качествени чужденци, докато в ЦСКА 1948 са само българи - бюджетът им сигурно е 5-6 милиона, не повече. Никога няма да стане шампион, а феновете на ЦСКА са свикнали да виждат отбора със златни медали. Обединение не може да стане."

"Цветомир Найденов не е алтернатива при този отбор и това менажиране. Феновете на ЦСКА не биха допуснали неговата стратегия, която лансира в ЦСКА 1948 - ЦСКА не може да се бори за пето-шесто място. Това е разликата. Алтернатива за ЦСКА е само шампионската титла. При оттегляне на Ганчев и Инджов виждам втори фалит, клубът приключва. Освен ако държавата не се намеси и не прати да дойде някой бизнесмен с бизнес около 100 милиона. Може пак да сменим името, вече достатъчно станахме за смях."

"Найденов е сериозен бизнесмен и може да издържа ЦСКА, но използва различна стратегия. Стратегията обаче се сменя. Парите не миришат. Министърът казва, че сме пред подписване на договора за стадиона. Подписваме и си построяваме стадиона, не виждам друга алтернатива освен него, ако се стигне до напускане на ЦСКА, за което казах, че не вярвам."

"Несериозно е това да се случва преди изборите. Това е удар срещу премиера. Няма как да го тълкувам - имаш пари, имаш всичко и се отказваш сега, един месец преди изборите. Изборите са важно нещо за България, може би друга сериозна партия иска да влезе в управление. В момента държавата помага да доста на клубовете да съществуват."

"Хората обичат ЦСКА и искат да е шампион. С продажбата на Соу шансовете намаляват и феновете го знаят това. Иначе отиваме, бием Лудогорец третия кръг и се борим за титлата. А сега ако паднем, сме си вечните втори. За стадиона всичко е готово, г-н Инджов е добре запознат. Ще вземем заем от държавата, премиерът ще ни даде 20-30 милиона, нищо че е от Левски, ще дадем и ние 30 милиона и ето - стадионът ще е готов, начертано е. В България само стадионът на Лудогорец е сериозна работа, сериозна инвестиция."

"Тази година е шансът на ЦСКА за титлата, ако остане Гриша Ганчев. Изтеглихме най-лошия късмет от новогодишната баница, но и това се случва в една много жестока бизнес ситуация. При "сините" имам само един приятел - Наско Сираков. Щом оцеляват досега, значи ще се оправят. Разбира се, че им помагат сериозни бизнесмени, на "Герена" няма да останат без закуска. Левски и ЦСКА никога няма да останат гладни - сериозни клубове със сериозни фенове."

"Когато кризата удари Левски, всички застанаха заедно, събираха пари. ЦСКА не го направихме. Защо? Избрахме по-лесния вариант - Етрополе да се преименува на ЦСКА. Ето разликата. Трябва да имаш характер и да държиш на мнението си. Дано двамата сериозни бизнесмени останат на "Армията", но те си знаят най-добре бизнесите и финансите", завърши Майкъла.