В събота ЦСКА излиза срещу Лудогорец в директен спор за първото място. Червените изостават с три точки и при победа ще оглавят класирането с равен актив - по 42 т., но по-добър баланс в директните двубои. 

След криволичещата есен при Стамен Белчев и шестте поредни шампионатни мача без победа армейците влязоха в серия от осем спечелени двубоя, шест от които са при Бруно Акрапович. Така след поражението на орлите от Локо Пловдив изведнъж имагинерните шансове за титлата станаха съвсем реални и се очертаха ясно пред ЦСКА точно преди гостуването в Разград. А три дни по-късно им предстои друг ключов двубой - домакинство срещу Черно море в турнира за Купата на България.

Факт, от който изплува армейско дежа вю от пролетта на 2018 година. Месец преди 70-годишния юбилей на клуба червените мечтаят за дубъл - изоставането от Лудогорец отново е само 3 точки, а за купата преградата е Левски, припомня "Тема спорт". 

На 6 април, Разпети петък, ЦСКА гостува в Разград във втория кръг от плейофите. Пет минути преди края тимът на Стамен Белчев води с 2:1, макар и с човек по-малко. Десподов бележи от пряк свободен удар за армейците в самия край на първата част, но Швиерчок изравнява в 51-ата минута. 

Пет по-късно Жеферсон си изкарва абсурдни два жълти картона и е изгонен, но Рубен Пинто пак извежда гостите напред. За да дойдат 85-а и 88-а минути, в които Кешерю и Швиерчок посичат с головете си надеждите на ЦСКА и осем кръга преди края на практика коронясват Лудогорец, който дърпа с 6 пункта. Пет дни по-късно Левски печели с 2:0 като символичен гост първия полуфинал и почти занулява червените шансове за купата, а реваншът завършва 2:2.

В настоящия състав на ЦСКА трима играчи изпиха горчивата чаша преди 3 години - Жеферсон, Тиаго и Енрике. Двама от тях се очаква да са титуляри в събота. Научили ли са урока си от 2018-а на "Армията" и ще задържат ли и двете дини под мишницата си, ще разберем в следващите 7 дни. В тях ЦСКА може отново да падне от два стола на земята, но и да даде заявка за златен дубъл.