ЦСКА и Локомотив Пловдив изиграха един от най-скучните мачове от началото на сезона в efbet Лига, след като завършиха 0:0 на стадион "Българска армия".

Срещата от 20-ия кръг на първенството беше изключително безинтересна и головите положения липсваха, а гостите играха здраво в защита. Точно както ги научи настоящият треньор на "армейците" Бруно Акрапович, който за първи път се изправи срещу "черно-белите", след като ги напусна през есента.

Най-добрата възможност в сблъсъка изпуснаха гостите чрез Димитър Илиев. В средата на второто полувреме футболист №1 на България за последните две години уцели гредата.

Така двата отбора позволиха на Лудогорец да дръпне на върха. В класирането ЦСКА остава 2-ри с 40 точки, докато Локомотив е на 3-та позиция с точка по-малко. Разградчани са на върха с 45 пункта, а утре гостуват на Берое. 

В следващия кръг "черно-белите" приемат старозагорци, докато ЦСКА е домакин на Етър Велико Търново.


Първото полувреме на стадион "Българска армия" беше изключително постно откъм футболни достойнства и двата отбора отправиха общо един удар към вратите. За сметка на това фауловете бяха 34, което означава, че имаше нарушение почти на всяка минута игра.

Иначе ЦСКА имаше превес, но не можеше да преодолее добрата защита на Локомотив, която действаше доста грубо. Това донесе жълт картон на Петър Витанов още в началото, а на по-късен етап "червените" имаха претенции, че бранителят трябва да бъде изгонен за второ официално предупреждение, но такова не му беше дадено.

Единственият удар пък беше в 7-ата минута, когато Тиаго Родригес стреля от дистанция, но не затрудни Илко Пиргов. След половин час игра вратарят се отличи и с хубаво изчистване, след като Диниш Алмейда върна неразчетено към него и Жорди Кайседо беше на косъм да пресече паса и да излезе на чиста голова позиция.

След почивката и Локомотив имаше шанс да открие резултата. Димитър Илиев засече с глава, но Густаво Бусато не беше особено затруднен и улови. В 52-ата минута ЦСКА отново имаше претенции към съдията, този път за дузпа.

Получи се разминаване между защитник на гостите и Пиргов, а топката вървеше точно на аутлинията. Всички помислиха, че е напуснала терена и пръв се усети Кайседо. Нападателят се опита да я вкара във вратата от нулев ъгъл и уцели гредата, след което се блъсна лошо в нея. В крайна сметка Пиргов улови, "червените" поискаха наказателен удар за нарушение на вратаря срещу Кайседо, но претенциите им не бяха уважени.

В 66-ата минута пловдивчани създадоха най-хубавата атака от началото на сблъсъка. Георги Минчев се справи с двама защитници на тъчлинията и центрира. Там връхлитащият Митко Илиев засече с акробатично изпълнение, но гредата спаси Бусато, след което футболистите на ЦСКА изчистиха.

"Армейците"отговориха четири минути по-късно. Резервата Енрике Рафаел събра няколко противници около себе си и намери Амос Юга. Той продължи към намиращия се с гръб към вратата Кайседо. Нападателят се завъртя и стреля, но малко над напречната греда.

До края Кайседо засече със задна ножица, но в аут.   

ЦСКА - Локомотив Пловдив 0:0

ЦСКА: 1. Бусато, 4. Кох, 2. Матей, 11. Занев, 15. Вион, 21. Юга, 20. Тиаго (64-Енрике), 18. Мазику, 10. Йомов (85-Кери), 17. Бисмарк Чарлс (64-Синклер), Кайседо
Треньор: Бруно Акрапович

Локомотив: 1. Пиргов, 61. Алмейда, 5. Малембана, 4. Гомис, 9. Карагарен (76-Николаев), 34. Витанов, 39. Умарбаев (80-Салинас), 7. Цветанов, 14. Илиев, 6. Илич, 10. Минчев
Треньор: Александър Тунчев

София, ст.: "Българска армия"
Съдия: Валентин Железов
Жълти картони: Кайседо (ЦСКА); Витанов, Умарбаев, Илич, Гомис, Минчев (Локомотив)

Снимка: Lap.bg