Собственикът на Царско село Стойне Манолов е важна част от преминаването на Любо Пенев в ЦСКА.

Как се е стигнало до раздялата, лесно ли е дал съгласието си и какво очаква от престоя на наставника на "Българска армия".

Всички тези въпроси зададохме на бизнесмена.

Ето какво заяви той специално за "Тема спорт".

Г-н Манолов, лесно ли казахте "Да" на преминаването на Любо Пенев от Царско село в ЦСКА?
- Не съм се замислял дори. Аз имах уговорка с Любо, ако го поиска по-добър отбор, да не му правя никакви спънки. Така в момента, в който разбрах, че от ЦСКА го искат, веднага се съгласих. Не бях изненадан от развитието на ситуацията. 

Очаквали сте го?
- Да. Дори според мен от ЦСКА закъсняха с това да върнат Любо начело на отбора. За мен той е правилният човек за този пост.

Кой ви се обади от ЦСКА?
- Това няма толкова голямо значение. Обадиха ми се от най-високо ниво. Но дори самият Любо само да ми се беше обадил, пак щях да му пожелая успех и да не му правя спънки. Моята уговорка бе само с него, базираше се на честна, мъжка дума и това е. Той изпълни поетите ангажименти, същото направих и аз.

А говорихте ли с него?
- Да. Пожелах му успех. Стиснахме си ръцете. Той винаги е добре дошъл при нас. Ние оставаме приятели и ще продължим да сме близки.

Няма ли да се отрази негативно това на Царско село? Отборът играеше много добре под ръководството на вече бившия наставник?
- Разбира се, че не е добре за Царско село, че Любо Пенев напуска. Той свърши отлична работа. Вярвам, че ще се справим бързо.

Имаха ли значение при решението ви вашите червени футболни пристрастия?
- Разбира се, че и аз като човек, който симпатизира на ЦСКА, се надявах Любо Пенев да е начело на отбора. Искам тимът да играе добре, да трупа победи, да печели трофеи. Да, не е тайна, че съм привърженик на отбора и това наклони везните определено.

Последният престой на Пенев в ЦСКА бе твърде кратък...
- Искрено се надявам в клуба вече да са узрели за него. Дано не повтарят предишните грешки и да му дадат възможност да работи дългосрочно.

Да разбирам, че вие вярвате, че Любо Пенев ще успее начело на отбора.
- Да, убеден съм, но в дългосрочен план. Не си правя илюзии и никой не бива да си ги прави, че Любо Пенев ще успее да постигне нещо в настоящия момент с футболисти, които не са селектирани от него. Трябва да го оставят да работи няколко години. Тогава ще има успех.

Ще успее ли ЦСКА под негово ръководство да спечели купата, защото в шампионата разликата с първия вече е много голяма?
- Надявам се. Това обаче не трябва да е водещо при определяне на бъдещето му.