Доскорошният треньор на ЦСКА Бруно Акрапович даде първото си интервю, след като беше освободен от поста.

Късно в неделя вечерта от "Българска армия" обявиха изненадващата рокада. На мястото на босненеца застана легендата Любослав Пенев, който вече започна работа.

Акрапович беше откровен в интервю пред Нова телевизия и каза доста интересни неща. "Не съжалявам, че станах треньор на ЦСКА, това е най-силният отбор в България. Целта, която ми бе поставена при пристигането ми, бе второто място и да спечелим купата на България. За съжаление животът е такъв. Стойчо Стоилов ми се обади и за 10 секунди ми обяви решението на ръководството. Не ми бе обявена конкретна причина, поради която се разделяме. Но приех решението". 

"Не съм обиден на никого в ЦСКА. Опитах се да създам добра атмосфера. Мисля, че се представихме добре. Можехме да бъдем по-добри в атака, но не се получи. Нито един треньор не иска да се разделя с най-добрите си играчи. Не бях съгласен с това, но клубната политика е такава. Надявах се, че ще вземем качествени заместници на Валентин Антов и Али Соу. Привлякохме добри играчи, но им е нужно време да се адаптират към отбора". 

"Не съм имал проблеми с играчите. Чух какво се говори, но това не е вярно, имахме хубава атмосфера в съблекалнята. През последния месец комуникирах с Данаил Ганчев. Имаше напрежение след като Гриша Ганчев съобщи, че се оттегля от клуба, но се опитах да го туширам". 

"Разделихме се по добър начин. Няма да кажа нито една лоша дума за ръководството на ЦСКА. Тази година не мисля, че клубът ще стане шампион. Стискам палци отборът да вземе купата. Ако аз бях начело, това на 100% щеше да се случи", заяви Акрапович.

Основните причини ЦСКА да се раздели с него са три. Първата е недоволството, което част от играчите са изразили към методите му на работа. Втората е схемата на игра 3-5-2, която упорито налагаше, а в ЦСКА смятали, че качествата на играчите са по-подходящи за друга постройка. Третата причина е загубата с 0:1 в Разград, когато отборът игра много слабо и на практика не се възползва от открилата му се възможност да атакува титлата.

Снимка: Lap.bg