Запалянковците на ЦСКА от фен фракцията "Offenders" излязоха с позиция за случващото се в световния футбол. Повод за тяхната реакция е създаването на Суперлига. "Червените" прогнозират, че бъдещето на футбола изглежда все по-мрачно и гнусно.

Ето какво пишат от "Offenders":

"С оглед новините от снощи, бъдещето на футбола изглежда все по-мрачно и гнусно. Любимата игра, с която сме закърмени от деца, бива убивана бавно и мъчително от корпоративния интерес, измисления маркетинг и произвола на властимащите структури.

За това не се чудете защо всичко друго отваря, а само стадионите не. Защо всичко друго е важно, но само не и мнението на истинските фенове - тези, които пътуваме до близки и далечни локации в ден, нощ, студ и пек с едничката цел да бъдем до любимите си отбори. Които сме на стадиона всяка седмица, без значение дали сме съгласни или не с моментното състояние на клуба, формата и ръководството му. 

Тези, които останахме истински напук на всичко пошло и фалшиво около нас. Продуктът, наподобяващ футбол, който се опитват да ни пробутат за сметка на това, с което сме закърмени, не изисква присъствието ни и не се вълнува от мнението ни. 

Само че не всичко е изгубено. Защото докато има кой да запали поне една светлинка в непрогледния мрак, има надежда. Защото част от нашaта ДНК е никога да не се предаваме. И продаваме. 

Не бъди модерен, остани истински!".