Федерико Варела спечели първа награда в българския футбол. Аржентинският халф на ЦСКА беше избран от 19 треньори за №1 на 26-ия кръг пред Вандерсон от "Лудогорец" и Емануел Манев от "Царско село". Варела даде една асистенция във вечното дерби с "Левски" при победата с 2:0.

"Сега ролята ми е да давам пасове към нападателите - каза Варела. - Искам да вкарвам и голове. Но асистенцията не е по-малко важна. Желая да помагам на ЦСКА да побеждава. Всеки ден се старая да показвам най-доброто на тренировки. Откакто Любо Пенев дойде в ЦСКА, имам пет мача и се чувствам добре на терена. Усещам много доверие от страна на треньорския щаб. Нов съм още и ми е нужен период за адаптация. Радвам се, че още в първия си мач дадох асистенция на Кайседо. Имам нужда да играя и не трябва да изпускам всяка възможност. Много съм щастлив, че съм важен за отбора. Финалът за купата е много важен, но трябва да спечелим и останалите мачове", коментира Варела. 

"Много съм впечатлен от феновете. Гледал съм много видеа, каква атмосфера създават и колко помагат на отбора. Те ходят на всеки мач и се чувстваме като домакините на всеки двубой с тези фенове. Не знам колко позволиха да влизат. Но забелязахме тяхното пресъствие. Представям си, когато ще могат да пълнят стадиона", каза аржентинецът.

"Аз постоянно се движа и се опитвам да търся празни пространства, за да мога да асистирам на нападателите. Офанзивните ни играчи са перфектни. Знаят, че като се обърна, ще получат пас, за да напредват още. Обичам тази игра, да намирам дупките, пространствата, работя много за това. Трудя се много", обясни Варела.

"Като дойдох беше малко трудно. Жена ми беше в много напреднала с бременността. За щастие, всичко беше наред. Имаме здраво бебе и това ми позволява да се концентрирам върху футбола и представянето си на терена. Имам хора, които да ми помагат с бебето, за да мога да се наспя и да си отпочина", завърши аржентинецът.

Федерико Варела дойде в ЦСКА през зимната пауза. При Бруно Акрапович аржентинецът почти не получаваше шанс за изява.