Арда - ЦСКА, финал за Купата на България, стадион "Васил Левски", начало 19.30 часа.

Последните 10 срещи на Арда във всички турнири: Общо 4 победи, 3 равенства и 3 загуби. От тях 2 победи и 2 равенства в последните 4 домакинства.

Последните 10 срещи на ЦСКА във всички турнири: Общо 5 победи, 2 равенства и 3 загуби. От тях 2 победи и 3 загуби в последните 5 гостувания.

В последните 6 директни срещи символичните домакините нямат победа, "армейците" имат 3 победи и 3 пъти са завършили наравно. 

Срещата можете да гледате НА ЖИВО ТУК

Ако Арда спечели, това ще е исторически първи трофей в клубната история. ЦСКА няма отличие от 2016 година насам, когато вдигна националната купа. През миналия сезон "червените" загубиха финала срещу Локомотив (Пловдив) и сега са пределно амбицирани да зарадват многобройните си фенове. 

Вчера беше решено по трибуните на Националния стадион "Васил Левски" да бъдат допуснати около 22 000 зрители или 50% от капацитета на съоръжението.

Съдия на финала ще е Волен Чинков. Държавният глава Румен Радев ще бъде на трибуните, където се чакат поне 15 000 фенове на ЦСКА и около 2000 на Арда.

Финалът тази вечер е 49-ият в турнира, който се играе на Васил Левски, а треньорът на Арда Николай Киров може да влезе в историята като единственият наставник, вдигнал Купата с два привинциални отбора (веднъж я спечели през 2017 година с Ботев Пловдив).

Букмейкърите сочат ЦСКА за абсолютен фаворит и армейците ще се хвърлят свирепо, за да спечелят купата на България.

Вероятни състави: 

Арда: Караджов; М. Стоев, Крумов, А. Петков; Лозев, Котев, Мартинов, А. Георгиев; Коконов, Т. Йорданов, Делев 

ЦСКА: Бусато; Вион, Матей, Кох, Мазику; А. Юга, Т. Родригес; Г. Йомов, Ф. Варела, Е. Рафаел; Ж. Кайседо