ЦСКА ще проведе подготвителен лагер в Австрия в края на юни и началото на юли, стана окончателно ясно вчера. „Червените“ ще заложат на камп в алпийската страна за втората част от лятната си подготовка.

По всяка вероятност тимът ще отседне в курорта Капрун, чийто условия за тренировки добре познава от престоя си там през 2019 г. Все още не са обявили началната и крайната дата на лагера, но се очаква армейците да заминат в последната седмица на юни и да останат на австрийска земя до 8-9 юли.

Предвид факта, че на 17 юли ЦСКА трябва да играе за Суперкупата с Лудогорец, е възможно официалното представяне на отбора да се състои на 11 юли, неделя, в контрола на "Българска армия".

Двубоите от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите предстоят на 22 и 29 юли, а в уикенда между тези два мача трябва да тръгне и новият сезон в Първа лига.

Откриващият двубой за червените ще бъде на 25 юли, неделя. Преди това ЦСКА ще играе контрола с вицешампиона на Полша - Ракув Ченстохова, по време на лагера си в Австрия, пише "Тема спорт".

За приятелската среща информираха от полския клуб. Спарингът е планиран за 7 юли в Австрия, а преди и след него Ракув ще се изправи още с Шахтьор Донецк и местния шампион Залцбург.

Възможно е с вицешампиона на Украйна да играе и ЦСКА, като двата тима мериха сили в контроли през 2018 и 2019 година, пак в Австрия (0:0 в Кирхбихъл и 0:1 в Грьодиг).

Любопитното е, че Ракув е сред потенциалните съперници на армейците за втория кръг от пресявките на ЛК, от който стартират и двата отбора. В него ЦСКА е поставен, а тимът от Ченстохова - не. Ако жребият на 16 юни сблъска червените с поляците, то със сигурност спарингът помежду им ще бъде отменен.

Преди дни пък двата клуба заедно с израелския Апоел Беер Шева бяха въвлечени в тройна битка за национала на САЩ Кенет Хасан Сайеф. Халфът е собственост на Андерлехт, но договорът му изтича на 30 юни.

Той направи силен сезон под наем в Лехия Гданск и е бил набелязан от тима от Ченстохова.