Легендарният футболист и треньор на ЦСКА Аспарух Никодимов-Паро направи любопитен коментар за играта на "армейците" във финала за Суперкупата на България.

Ето какво каза Паро пред "Тема Спорт":

Ако трябва накратко да се опише играта на ЦСКА в мача за Суперкупата, най-точното определение би било - „пълен хаос”. Все едно че за първи път се виждаха. Вратарят Бусато също не беше в час – само той си знае какво искаше да направи при третия гол, когато, вместо да хване топката или просто да я изчисти в тъч, я подари на Лудогорец. Гълъбов бе неориентиран.

Не може да се посочи нито един футболист, който да се представи на нивото на ЦСКА. Елементарни грешки, в отбрана не се подсигуряваха, нахлуваха покрай тях сякаш не ги интересуваше играта в защита. Отборът се представи тактически слабо. Изпълнителите на терена не оправдаха доверието, защото едва ли Любо Пенев им е казал да действат по подобен начин.

Вероятно фактът, че Лудогорец е малко по-напред в подготовката, също оказа влияние. Защото контролите са си контроли, но официалните мачове дават тази стръв и внимание за по-добра дисциплина, когато трябва да си по-отговорен.

Победата в този двубой бе въпрос и на самочувствие, макар че гледайки футболистите в червено, те май имат самочувствие дори в повече. И не им пука дали е загуба или победа, по-важно им е да са подписали договор и да получават заплата.

Новите няма какво да бъдат обвинявани. Едни играчи влизат по-рано във форма, други по-бавно и трудно, пък и в ЦСКА има непрекъснато текучество. Има и контузии, така че подготовката на всички не е равномерна и на еднакво ниво. При червените в този мач се пропукаха не един или двама, а всички, което беше фатално. Закъснели са вероятно в подготовката.

Лудогорец доминираше през по-голямата част от мача и показа, че и физически, и тактически и по-напред от ЦСКА към момента. До двубоя с разградчани в третия кръг от първенството обаче би трябвало армейците да са в по-солидна кондиция, защото онзи ден се видяха много пролуки и пробойни, най-вече в защита.

Нападателите също ставаха лесна плячка за противника, след като не получаваха нужната подкрепа от халфовете, които не можеха да изнесат умело или да подадат в дълбочина. Чатакович се загуби, Гълъбов за пореден път не убеди. Постно и апатично представяне от ЦСКА като цяло. При 0:4 значи нищо не си играл. Пенев каза, че ще има спешни анализи, дано играчите по-бързо попият и коригират грешките си.

Головете станаха по идентичен начин – никой не подсигуряваше съотборника си, всеки седеше до своя си човек и не му пукаше, че противник влиза навътре през зоната му.

Видя се, че отборът не е в най-добрата кондиция, дали заради контузии или нещо друго, ще си проличи. Но за срещата с Лиепая в Лигата на конференциите трябва да покажат ново лице и нагласа – не на 100, а на 150% да се вложат. Важното е да има взаимопомощ, да се подкрепят и да бъдат колектив, нещо, което не го видяхме в събота вечер.

Срещу Лудогорец не се играеше колективно. Добре, че Лиепая ще бъде на по-ниско ниво като класа и корекциите могат да бъдат правени дори в движение. Загубата от разградчани наистина дойде в най-точния момент. Има време да се навлезе във форма и да се надгради за важните мачове. Тепърва ще се определи класата на новите попълнения, а и на старите, от които се очаква да са двигателят. Тъжното обаче е, че малко българи играят – няма я идентичността на българския футбол.

Това е просто един мач, не е драма да загубиш Суперкупата. Лошото е, когато паднеш по този начин – без да си показал никакви аргументи. Това е тревожен сигнал. Не бива да се прави трагедия, нека треньорът им „удари по един зад врата”, за да се събудят и възможно по-бързо да си направят изводите, за да тръгнат нещата в правилната посока.