ЦСКА гостува на Лиепая днес от 17.00 часа в реванш от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

Първата среща в София завърши 0:0, но сега "червените" са с нов треньор, след като Стойчо Младенов отново се завърна на "Българска армия".

Това ще е дебют за него и се очаква да има леки промени в схемата. Младенов ще заложи на любимата си постройка с четирима защитници и двама дефанзивни халфове. Бусато ще бъде на вратата, а пред него в отбрана ще действат Турицов, Матей, Антов и Мазику. Жеферсон и Юга ще да дефанзивните халфове, а Чатакович ще действа като плеймейкър. Кери и Вилдсхут ще започнат на двете крила, а в атака ще бъде Кайседо.

Историята е на страната на ЦСКА и Младенов. Той досега никога не е губил първия си мач начело на "червените". Но друга страна  статистиката показва, че досега нито един български отбор не е побеждавал при гостуване в Латвия – 1 равенство и 2 загуби. Поражението е на сметката именно на "армейците" след 0:1 срещу Рига преди 3 години, но тогава ЦСКА продължи напред след дузпи. В останалите случаи Левски прави 0:0 със Сконто, а Литекс 1:1 с Йелгава, но после и двата отбора се класират за следващата фаза.

Не е за пренебрегване, че нашите отбори имат и само един гол в тази държава, особено с оглед на факта, че равенството не устройва ЦСКА и тимът ще трябва да бележи и да търси задължителен успех.

Лиепая – ЦСКА 

Вероятни състави:

Лиепая: Звиедрис, Кейта, Симич, Исайевс, Жулевс, Бага, Бярозкин, Ткачук, Укпа, Миросавлиев, Додо

ЦСКА: Бусато, Турицов, Матей, Антов, Мазику, Жеферсон, Юга, Чатакович, Кери, Вилдсхут, Кайседо

Стадион: "Даугава", Лиепая
Съдия: Марсел Бирсан (Румъния)