Един от любимците на Сектор Г - Велизар Димитров, е най-добрият събеседник преди петия дебют на Стойчо Младенов начело на ЦСКА. Двамата има две титли на България – през 2003 и 2008 г., а освен това Велизар е футболистът с най-много голове в Европа под ръководството на Екзекутора на "Ливърпул" – 5. Вчера настоящият изпълнителен директор на "Миньор" Перник даде интервю специално за читателите на „Мач Телеграф“.

- Г-н Димитров, как бихте коментирал поредното завръщане на Стойчо Младенов в ЦСКА?

- Когато и Стойчо да се върне в ЦСКА, винаги ще е късно. Дълги години той беше далеч от „Българска армия“. Човек с голямо сърце, който много добре осъзнава какво значат четирите букви. Не само Стойчо, но и целият му щаб са истински цесекари. Хора, дали много клуба. Непременно с това назначение отборът ще стане по-силен.

- Ще позволи ли Стойчо някой да му се бърка в работата?

- Познавам много добре Стойчо, мога да говоря за него с часове. И ви казвам, че нито някой ще му се бърка в работата. Ако пък някой опита, Младенов никога няма да му позволи.

- Той обаче започва с труден и задължителен мач – гостуване на латвийския "Лиепая" след 0:0 на „Армията“...

- В ЦСКА всеки мач е важен. Ние сме свидетели как съперниците на отбора се хвърлят на 200%. Много е важно футболистите на ЦСКА да покажат характер. Да, резултатът от първия мач не е добър, но пък играчите могат да затворят устата на скептиците. В първия мач с "Лиепая" видяхме, че те са преодолим отбор, не са някакъв топ гранд, че футболистите да се притесняват. В първия двубой ЦСКА не успя да победи, най-вече заради напрежението, но сега очаквам играчите да са по-спокойни.

Снимка: Lap.bg