Дербито от третия кръг на efbet Лига между ЦСКА и Лудогорец със сигурност няма да се състои в деня и часа, определен по програма, а е много вероятно и да бъде отложено.

Днес стана ясно, че "орлите" ще приемат гръцкия Олимпиакос на 10-ти август, вторник от 21:00 часа. 

Мачът между носителя на Купата и шампиона по програма трябва да се проведе на 8 август, неделя от 21:00 ч. на стадион "Българска армия", което означава че Лудогорец трябва да изиграе две срещи в рамките на 48 часа, което няма как да се случи. 

Ако ЦСКА продължи в Лигата на конференциите, двубоят няма как да се издръпа и за събота, тъй като тогава пък "червените" ще имат само 48 часа между двата си мача. Така дербито може да бъде преместено за по-ранен ден, само ако ЦСКА отпадне от Лиепая.

Дори това да се случи е твърде вероятно и двете страни да нямат нищо против срещата да бъде отложена – Лудогорец ще получи почивка между мачовете срещу гръцкия шампион, а новият треньор на ЦСКА Стойчо Младенов ще има шанс да поработи с отбора без да е притискан от програмата. 

Единственият проблем с евентуално отлагане на мача ЦСКА – Лудогорец може да е фактът, че той ще е втори пореден за "армейците" след този с Арда.

При едно по-дълго участие в Европа и влизане в групите на Лигата на конференциите може да не се намери място в програмата.