Eдна от най-чаровните служителки на БФС Боряна Стойчева ще направи своя дебют като делегат в евротурнирите на двубоя ПАОК (Солун) - "Бохемиан" (Ирландия) от Лигата на конференциите в четвъртък от 20 часа. Неин ментор ще бъде Миршани Псарополу от Гърция.

Мачът е поверен на австрийска съдийска тройка Юлиан Вайнбергер, Андреас Ханденрайх и Максимилиан Колбиц. Четвърти е Александър Харкам. Те ще бъдат оценявани от руснака Николай Иванов.

Единственият друг българин с делегатско назначение е временният президент на БФС Михаил Касабов. Той е на "Слован" (Братислава) - "Линкълн Ред Импс" (Гибралтар) от Лига Европа. Там съдиите са от Украйна - Микола Балакин, Андрий Скрипка, Виктор Нижник и Дмитро Кривушкин. Съдийски наблюдател е Роберт Малик от Полша.

Двама българи са съдийски наблюдатели в Лигата на конференциите. Шефът на реферската комисия Костадин Гергинов отива на "Фола Еш" (Люксембург) - "Линфийлд" (Северна Ирландия). Там е съдийска четворка от Азербайджан - Илияр Агев, Жейнал Жейналов, Акив Кмиркли и Ерцин Муслиев. Дежурен делегат е Дуйко Грабович от Хърватия.

Търновецът Ичко Лозев отива на "Макаби" (Тел Авив) - "Спартак" (Търнава). Рефери са малтийците Трустин Фаруджа, Люк Портели, Роберто Вела и Ишмаел Барбара. Дежурен делегат е Атила Тамо от Унгария.

Хърватинът Дуйе Струкан ще свири "Копенхаген" - "Локо" (Пд). Помагат му Ален Джаклич и Горан Перица, а четвърти е Марин Видулин. Те ще бъдат оценявани от босненеца Расмир Мъркович. Дежурен делегат е Романо Клавадешер от Швейцария, а негов стажант е Ким Халберг от Дания.

На "Осиек" - ЦСКА е изпратена четворка от Шотландия с главен рефер Доналд Робертсън. Помагат му Франсис Конър и Дъглас Потър, а четърти е Ендрю Далас. Не ще бъдат оценявани от Алон Ифет (Израел), а дежурен делегат е Вилмош Цаби (Унгария).

Израелецът Орел Гринфелд ще свири утре "Лудогорец" - "Олимпиакос". Помагат му Рой Хасан и Идан Яркони. Четвърти е Гал Лейбовиц. Съдийски наблюдател е Давид Фернандес Борбалан от Испания, а Чиприан Парасхив от Румъния - дежурен делегат, съобщава "24 часа".