ЦСКА изигра велик мач и успя да бие шута на Виктория Пилзен след разгромно 3:0, с което за пореден път доказа, че е Евробоец.

"Армейците" взеха редовното време с 2:0 чрез голове на Греъм Кери (6) и Георги Йомов (63), което доведе до продължения.

В тях ЦСКА нанесе нов удар чрез Юрген Матей. Защитникът вкара в 119-ата минута и прати "армейците" в групите на Лига на конференциите.

Трябва да се отбележи, че "армейците" доиграха мача в намален състав, след като Кайседо бе изгонен в началото на второто продължение.

Специален гост на трибуните бе и един от съсобствениците на клуба и легенда на българския футбол Христо Стоичков.


Първото полувреме започна великолепно за армейците, които оказаха мощен натиск и още в 6-ата минута Тибо Вион изведе великолепно Греъм Кери в наказателното поле, който отправи безпощаден шут с левия крак и откри резултата, разписвайки се за 1:0.

Пет минути по-късно Жеферсон отне топката в средата на терена, Кери овладя и пробва късмета си с удар от дистанция, но кълбото мина покрай вратата на Виктория (Пилзен).

В 38-ата минута Георги Йомов проби през центъра и опита изстрел през човек, топката рикошира коварно в крака на Лудек Перница и излезе в ъглов удар.

Секунди по-късно Яник Уайлдшът стреля от дистанция, но над напречната греда. До края на първата част нямаше други интересни ситуации и двата състава се оттеглиха на почивка с гол аванс за ЦСКА.

През втората част червените продължиха да атакуват и в 55-ата минута Брадли Мазику си освободи пространство в дъгата на наказателното поле и комбинира с Георги Йомов, последва меко центриране, а на далечната греда непокрит бе Янис Уайлдшът, който опита акробатичен удар, но изпълнението на нидерландецът не намери целта.

В 58-ата минута на терена за ЦСКА се появи новото попълнение Томас Лам, който направи официален дебют с червената фланелка. Той замени контузилия се Тибо Вион.

В 63-тата минута армейците удвоиха преднината си и заличиха изоставането от първия мач преди седмица. Георги Йомов тръгна на самостоятелен пробив през центъра, преодоля няколко противникови защитници и стреля от границата на наказателното поле. Топката се отби от крака на Милан Хавел и влетя във вратата на Алеш Хрушка.

След второто попадение ЦСКА вдигна още повече оборотите и се втурна в предни позиции, в търсене на трети гол. Армейците организираха няколко на брой качествени атаки, които защитниците на Пилзен съумяха да спрат. Все пак игровите действия се развиваха изцяло в половината на чехите, които бяха изпаднали в глуха защита.

В 83-ата минута Яник Уайлдшът комбинира с Йомов на десния фланг, последва центриране в наказателното поле към Жорди Кайседо. Еквадорският нападател на червените отправи удар с глава, но Хрушка изби в ъглов удар.

До края на двубоя ЦСКА продължи да атакува, но не съумя да отбележи нов гол и по този начин срещата отиде в продължения. В тях Жорди Кайседо получи втори жълт и съответно червен картон в 111-ата минута и армейците останаха с човек по-малко на терена.

Макар и в числено намален състав червените продължиха да стоят солидно на терена и в последната 119-а минута Юрген Матей реализира победното попадение с глава след центриране от фал отдясно.

Така момчетата на старши треньора Стойчо Младенов напълно заслужено си осигуриха място в груповата фаза на най-новия турнир на УЕФА - Лига на конференциите.

ЦСКА - Виктория Пилзен 3:0

Голмайстори:

1:0 Греъм Кери (6)
2:0 Георги Йомов (63)
3:0 Матей (119)

ЦСКА: 1. Бусато, 19. Турицов, 26. Антов, 2. Матей, 18. Мазику, 15. Вион, 3. Жеферсон, 10. Йомов, 8. Кери, 30. Вилдсхут, 9. Кайседо

Виктория Пилзен: 16. Хрушка, 14. Резник, 35. Каша, 4. Перница, 24. Хавел, 39. Яношек, 50. Ба Лоуа, 31. Шулич, 20. Буча, 18. Маскуера, 15. Чори