Едно от летните попълнения на ЦСКА Жуниор Нзила най-вероятно ще напусне скоропостижно Борисовата градина.

Дефанзивният полузащитник пристигна на "Българска армия" под наем за една година от швейцарския втородивизионен Киасо. Договорът му обаче почти сигурно ще бъде прекратен предсрочно през зимата и французинът ще се завърне в клуба, който държи правата му, твърди "Тема спорт".

Нзила изкара миналата кампания като преотстъпен в младежката формация на Наполи, като дори участва в няколко тренировъчни занимания на първия отбор под ръководството на Дженаро Гатузо. Италианците обаче не останаха доволни от качествата му и не се възползваха от опцията да го привлекат за постоянно. Такава клауза има и в договора на ЦСКА, но и "червените" със сигурност няма да я активират.

От началото на сезона Нзила има едва 4 игрови минути. Появи се в края на шампионатните двубои срещу ЦСКА 1948 и Черно море. Все още не е записал дебюта си на "Армията", като няма изгледи скоро това да се промени.

Той остана извън групата за последните два мача - срещу Славия и Ботев (Враца), а че на него няма изобщо да се разчита, си пролича най-ясно в двубоя за Купата на България срещу втородивизионния Хебър, когато отново не попадна сред 18-те избраници на Стойчо Младенов.

Освен това Нзила не бе картотекиран и за груповата фаза на Лигата на конференциите. Играчът бе на резервната скамейка във всеки един мач от квалификациите на турнира, но така и не влезе в игра.

След идването на Стойчо Младенов ЦСКА се подсили с трима футболисти, които биха могли да играят на позицията на французина - Лам, Мухар и Метс. На поста дефанзивен полузащитник "червените" имат още Юга, Жеферсон и Вион.