Втори ден продължават коментарите на украинските медии за мача от група С на Лигата на конференциите между ЦСКА и Зоря Луганск, загубен от българския тим с 0:1, пише "Труд". Феновете у нас станаха свидетели на 3 ситуации, в които "армейците" искаха отсъждане на дузпа, но реферът остана безмълвен.

Сайтът sport.ua пусна своя коментар по темата. "Първата европейска победа за сезона! Преди началото на мача всички фенове бяха шокирани - норвежкият "Бодьо-Глимт" се подигра с италианската "Рома", като вкара шест гола и допусна само един. Затова тези, които преди началото на груповата фаза дадоха първото място на Рома, а второто на някой от украинско-българската двойка, бяха засрамени и с интерес очакваха мача в София.

През първото полувреме Йомов се открояваше особено - той правеше всичко, което искаше с Хомченовски по фланга. Нашите панически играха в отстъпление. Изглеждаше много тъжно и страшно и възникна един въпрос: защо е нужно всичко това? През второто полувреме без смени, но с агресия, мисъл, желание и техника видяхме един преобразен екип в черни фланелки. 

Голът на Аллаяр на този фон изглеждаше логичен, въпреки че бе отбелязан с малко късмет. Българите бяха в нокдаун и явно не се измъкнаха от него до края на мача. 

Много играчи на ЦСКА си изпуснаха нервите. Започнаха безкрайни изнудвания на рефера - или дузпа, или нещо друго, жълтите картони потекоха като река. Появи се и червен - Вйон не хареса, че не му свирят фаул на автора на гола Аллаяр. 

Накрая Зоря спечели първата победа в групата. Ако правилно надградим успеха си в Запорожие срещу същия този ЦСКА, можем да планираме излизане от групата. И да се надяваме, че терорът през първата половина на мача от страна на домакините бе тактическият план на Скрипник".

Снимка: Lap.bg