267 мача, 16 гола. Обикновено Юрген Матей получава възможност да празнува за отбелязан гол след удар с глава. В понеделник вечерта капитанът на ЦСКА подаде заявка за наградата „Пушкаш“, за най-красив гол на годината, по време на срещата срещу ЦСКА 1948.

От 40 метра с топовен удар той прати топката в мрежата, за да донесе важната победа с 1:0 за своя тим. „Да, това е най-добрият гол, който съм вкарвал от разстояние“, коментира Матей пред нидерландското изданието AD, което се възхити на попадението и направи специален материал за 28-годишния защитник.

„След това телефонът ми беше пълен със съобщения. Приятели, семейството ми, бивши съотборници ми бяха писали… Имаше много недоверие, в добрия смисъл. Те бяха особено изненадани, че мога да вкарам такъв гол“, добави роденият в Ротердам играч.

„Никога не съм очаквал да вкарам подобен гол. Топката ми дойде много удобно, а след това се надявах просто ударът ми да попадне в очертанията на вратата.“

„Баща ми гледаше мача на живо по телевизията и веднага ми изпрати съобщение.“

За Матей това е нов връх в успешния му престой в ЦСКА. Бившият защитник на Екселсиор и Спарта (Ротердам) носи капитанската лента при „червените“.

„Когато подписах с ЦСКА преди година и половина, всички ме питаха: „Защо по дяволите отиваш в България?“ Тук много ми харесва. София е много хубав град за живеене. От време на време хората искат да се снимат с мен, но не всички ме разпознават. Всъщност това ми харесва“, продължи снажният бранител.

„Мисля, че скоро ще опитам отново да вкарам подобен гол, но може би следващият ми удар ще бъде още по-отдалече“, завърши Матей с намигване.