Нападателят на ЦСКА Ахмед Ахмедов претърпя успешна операция в клиника във Валенсия, съобщава „Тема Спорт“. 26-годишният футболист получи контузия в последния шампионатен сблъсък с ЦСКА 1948 (1:0), като бе заменен принудително още в 30-ата минута.

При последвалите изследвания стана ясно, че е със скъсан менискус и увредени сухожилия и се налага оперативна намеса. Тя бе извършена в същата клиника в Испания, в която бяха оперирани Тибо Вион и Бисмарк Чарлс през септември.

Французинът имаше проблеми в глезена, а травмата на ганаеца бе много сходна с тази на Ахмедов. Възстановяването му след манипулацията продължи 2 месеца, като се очаква поне толкова време да отнеме и на българина, за да се завърне на терена.

Очакванията в Борисовата градина са, че нападателят ще се присъедини към съотборниците си за края на зимната подготовка. Той ще започне физически натоварвания в началото на следващата година, като постепенно ще ги увеличава по специална програма, изготвена от кондиционния треньор Кирил Динчев.