Ганайски футболен гений може да заиграе в ЦСКА. Става дума за 17-годишния Абдул Фатау Исахаку, който бе препоръчан на "червените" от турски агенти чрез официалния Туитър на клуба.

Младокът играе като халф, но може да действа и по крилата. Той се води един от най-големите таланти на африканската страна. Дори вече е записал две срещи за първия отбор на Гана. Бил е резерва в мача с Етиопия (1:1), а преди малко повече от месец е започнал като титуляр в сблъсъка със Зимбабве (3:1). Абдул Фатау Исахаку е бил част и от тима на Гана U20, който спечели турнира за Купата на африканските нации за тази възраст, провел се в Мавритания.

Към днешна дата 17-годишният вундеркинд е собственост на ганайския елитен Стедфаст, който го е преотстъпил до края на сезона на друг тим от първа дивизия на страната - Дриймс.

Бърза справка показва, че към Абдул Фатау Исахаку има интерес и от турския Трабзонспор и английския гранд Ливърпул. Припомняме, че ЦСКА вече привлече един талант от Гана. Става дума за Бисмарк Чарлз, който донесе Купата на България на "червените" през миналия сезон, но през този постоянно е преследван от контузии.