Загубата на ЦСКА в Разград срещу Лудогорец намали шансовете на "червените" да детронират родния хегемон. Вестник "Тема спорт" извади няколко доста любопитни статистики след дербито.

* ЦСКА, воден от Стойчо Младенов, никога не е отбелязвал гол на Лудогорец в Разград в шампионатен мач. Двубоят в понеделник (0:2) бе шестото гостуване за първенство на наставника и съответно шеста загуба на нула. Досегашните му резултати са: два пъти по 0:1 през 2012-а, 0:3 през 2013-а и 0:1 и 0:2 през 2014 година

* Последното шампионатно попадение за ЦСКА срещу Лудогорец в Разград датира отпреди 3 години и половина. Рубен Пинто се разписа за 2:1 за червените на 6 април 2018-а. След попадението му в 71-ата минута обаче Лудогорец стигна до обрат за крайното 3:2. Оттогава армейците не са поразявали вратата на орлите като гости, като сушата продължава вече 469 минути или почти 8 часа.

* За първи път в дербито Лудогорец – ЦСКА в Разград бе отсъден наказателен удар. Това се случи в 18-ия двубой между двата тима в първенството и турнира за купата на България. В същото време в мачовете им в София са свирени 4 дузпи.

* Двубоят срещу Лудогорец бе вторият шампионатен мач, в който армейците не успяха да се разпишат. Досега това се бе случило единствено при гостуването на Берое (0:0).

* Дузпата, от която Сотириу се разписа бе третата отсъдена във вреда на ЦСКА от началото на сезона. И трите бяха реализирани. Червените от своя страна материализираха само един от трите получени в своя полза наказателни удари.

* ЦСКА най-често допуска попадение в последния четвърт час на двубоите си. Тази тенденция се забелязва както в мачовете на тима на родната сцена, така и в тези в Лигата на конференциите. 1/3 от головете, които червените са получили в Първа лига, са дошли именно след 75-ата минута (5 от 15).

* Червените запазиха суха мрежа в едва 4 от първите си 13 шампионатни двубоя.

*  Яник Вилдсхут изигра 25-ия си официален мач с червената фланелка във всички турнири. Въпреки, че е бил на терена 1717 минути или над 28 часа и половина, той все още не се е разписал. За последно фланговият футболист намери целта на 22 април т.г. – с екипа на бившия си клуб Макаби Хайфа при 4:1 срещу втородивизионния Апоел Афула за купата на Израел.

* Юрген Матей продължава да е единственият футболист на ЦСКА, който е участвал във всички двубои на тима в шампионата от началото на сезона. Нидерландецът е бил на терена през цялото игрово време – 1170 минути. Той е изиграл 270 минути повече от втория по този показател полеви футболист на армейците – Брадли Мазику, който има на сметката си 900. Матей е без пропусната минута и в евротурнирите. Статистиката му за първенство обаче ще се промени, тъй като той получи петия си жълт картон срещу Лудогорец и ще пропусне предстоящото утре домакинство на Локо София.