Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов изсипа гневна тирада след трудната победа с 2:0 над Локомотив София в мач от 17-ия кръг на efbet Лига, игран на стадион "Българска армия". Той нападна най-големите съперници на "червените" - Левски и Лудогорец, не подмина и БФС и правителството.

Ето какво каза Младенов:

"Играчите сами трябва да се мотивират, те са професионалисти. Да, работата на треньора е и тази - да ги държи концентрирани и мотивирани. Започнахме колебливо, още повече първото полувреме играта беше накъсвана от Локомотив, но и съдията ги улесни в тази насока - да се търкалят по терена и да нямаме по-скоростна игра. Наложи се да правим някои рокади, но в определен момент, когато имаме възможността с движението на Кайдео да се отварят пространства за Йомов, Йоан и Кери, направихме добри атаки".

"Ситуации, които започват да дразнят, не че ни ги знаем от години каква е тенденцията срещу ЦСКА. Леко ни хапят и омаломощават. Картонче, тук, картонче там. Идентична ситуация днес за Кери, като в Благоевград. Днес не се дава дузпа, а там се дава. Нека феновете да знаят кой беше на ВАР-а - Табаков, Кабаков, Тъпаков беше на ВАР. Същият, който ни свири в Разград. Там защо не погледна дузпата на ВАР, защо не погледна ситуации, когато трябваше да покаже втори жълт картон. Ще ги предупредя да спрат с тази тенденция, да бъдат коректни и честни, защото след пет месеца по друг начин ще говорим с тях".

"Аз не видях феновете да са се завърнали. Същите хора, които идват да ни подкрепят това са истинските фенове. Иван правилно им каза, че те са длъжници на отбора. Както и отборът е задължен на тях. Когато сме затруднени, сега трябва да се пълни стадиона. Това е армейската любов. Това са хората, които дойдоха днес и бяха в Бодьо/Глимт, това са истинските фенове, професорите да стоят вкъщи. Вижте празен стадион. Тази игра е за феновете. Хубава, лоша, те трябва да подкрепят. Запланували сме какво да правим в следващите две години. Ние не виждаме подкрепа, само от шепа фенове. Така не се гради отбор, да скачаме при всеки неуспех. В този момент искаме да виждаме хората, които обичат ЦСКА. Това са тези, които идват тук".

"Плановете за нов стадион могат да повлияят положително, разбира се. Ние вече 20 години се борим затова. Аз откакто съм станал старши треньор все затова плачем - за стадион. Колко пъти ходим в министерство на спорта да говорим и само лъжи, лъжи, лъжи от правителството. Значи на Левски може да им се направи стадион, може да им се помага, а от нас само да се цица и да се взима. Лудогорец се появиха преди десет години и сега условията, които са създали за работа поздравления, но по кой начин те станаха такива, как постигнаха тези титли. Дайте да ги анализираме. Нека се върнем в Дупница, в Перник, как играха с юношите. Това се нарича корупция. Къде беше тогава Боби Михайлов да реагира - големият вожд на футбола. Докога ще бъде така? Футболът ще крета, за да може някой да се облагодетелства", каза Младенов.

Снимка: Lap.bg