Георги Георгиев-Гецата е роден на 10 януари 1963 година. Само след няколко дни ще навърши 59 години. Легендарен футболист на Марица и Ботев Пловдив.

След това играе в един от най-силните отбори на ЦСКА. Заминава за Франция (Мюлуз), след което се връща в ЦСКА и Марица.

Част е от националния отбор в САЩ`94, но така и не влиза в игра в нито един мач. Ето какво каза Георги Георгиев пред Букмейкър Рейтинги:

-Господин Георгиев, да започнем с актуалната тема от днес, Ботев Пловдив стартира зимна подготовка. Доволен ли сте от четвъртото място?
-Със сигурност е много по-добре от миналия сезон, когато почти се бореха да не изпаднат. Обаче от играта в момента все още има какво да се желае. Вероятно мнозина са на мнение, че щом побеждават – значи е добре. Така е, но нека бъдем искрени, че отборът спечели повечето от задължителните си мачове. Прибавям първата победа над Левски в началото на сезона тук в Пловдив и май дотук, ако не включваме успеха над Берое например. Имаше и доста грешни стъпки в мачове, които трябваше да бъдат спечелени – например с Ботев Враца, с Царско село. Освен това и две загуби от Черно море… Но вижте, първенството изглежда изравнено, така че всички ще грешат.

-Евентуално класиране за Европа със сигурност ще бъде успех?!
-Разбира се, че ще бъде. Но играта е по-важна за мен, другото ще дойде, ако отборът има визия. Всички повтаряме едно и също и е вярно, когато Тодор Неделев играе добре, Ботев може да победи всеки съперник. Въпросът е, че според мен няма план „Б“, ако се случи така, че да пропуска мачове. А това винаги е част от играта.

-Да подхващаме ли темата с чужденците?! В Ботев също не са малко. Питам ви, защото вие сте селекционер към БФС и вече 7-8 години наблюдавате млади таланти в почти цяла България.
-Наистина дълга тема, за която не ми се говори много. Само искам да ви кажа, че имаме таланти. И като казвам имаме, въобще не е клише, защото някои веднага ще кажат – всеки така говори, ама тези таланти ги няма. Не е така. Ние имаме български момчета в доста европейски клубове. Става въпрос на по-юношеска възраст. Помнете ми думата, трябват ни още 2-3 години и нещата може да се променят.

-Обаче как ще се променят, ако клубовете продължават да привличат по 15 чужденци?
-Докато те не проумеят, че така работата няма да стане, наистина няма как да има промяна. Всички трябва да работят в тази насока – да се променят нещата. Защото ние и да си говорим, нищо не правим.

-А дали и самите млади футболисти не са прекалено неамбициозни за мъжкия футбол?
-Не е така. Има много добри и качествени момчета. Аз винаги съм бил оптимист и смятам, че наистина има деца и юноши, които могат да станат добри футболисти.

-Ще успее ли ЦСКА да се пребори за титлата тази година?
-От колко години всяка зимна пауза говорим едно и също?! И накрая нищо.

-Все пак ЦСКА победи Лудогорец в последния мач и разликата е само 2 точки?
-Може да не стане приятно на много хора, но ЦСКА игра слабо, а Лудогорец бяха три пъти по-слаби.

-Защо Лудогорец е с това лице особено през есента на миналата година?
-Лудогорец тотално спукаха гумите. Нямам идея защо е така. Дали заради неправилна подготовка, дали заради нещо друго – не знам. Правели смяна на отбора и някои казват, че колкото и футболисти да са ги напуснали, имат достатъчно играчи за 2-3 отбора?! Май обаче нямат за един, та не знам колко равностойни футболисти имат. Видяхте и в групите на Лига Европа как се представиха. За мен това беше срамно представяне. Сега взеха нов треньор, ще видим как ще играят през пролетта. Но този Лудогорец не е онзи отбор отпреди 3-4 години. За мен е необяснимо.

-Какво очаквате в ЦСКА?
-Трябва да се запази спокойствие. И ако се взимат нови футболисти, да е нещо наистина качествено. И другото – да дойде навреме този нов играч, за да се сработи с отбора. Освен това, лично мое мнение е, че има доста футболисти за махане от отбора… Не искам да казвам на кои постове, за да не се сърдят момчетата.

-Може би и ако се продава, да не се прави в последния възможен момент?
-Вероятно визирате Кайседо?! Вижте, футболът не е лесна работа. Като дойде предложение и ти сложат парите на масата, трудно се отказва, като имате предвид, че инвестициите трябва да се връщат по някакъв начин. А в България освен с трансфери не виждам друг начин да се изкарват пари. Телевизионните права са минимални приходи, маркетинг – няма, продажба на билети – оскъдни пари и какво остава?! Хубаво е така да се случат нещата, че при първи интерес към дадения футболист, веднага да се започне да му се търси заместник. Защото, ако всичко е в последния момент, кой ще е този футболист, който ще започне да вкарва голове след три тренировки?! На всеки му трябва време. Конкретно в случая с Кайседо и ЦСКА, може би не е лошо да има и втори резервен вариант за нападател, дори и Кайседо да не бъде продаван.

-Как ще коментирате ситуацията в Левски?
-Нищо особено. Стабилизират се, но едва ли могат повече от това. За тях е ясно, че финансовото положение е най-важно и евентуално се надяват нещо чрез Купата на България. И да влязат в първата шестица, какво?! Гледам, че взимат нови футболисти, което означава, че сигурно дават някакви пари. Тоест, ситуацията може и по-добра да е, но не съм запознат.