Досега по време на зимния трансферен прозорец ЦСКА осъществи две входящи сделки. Бяха привлечени бразилецът Маурисио Гарсес и колумбиецът Браян Морено.

Те разполагат със сходен профил, като могат да действат както по двата фланга, така и на върха на атаката. След тяхното идване на „Армията“ Стойчо Младенов не би могъл да се оплаче, че не разполага с нужното количество играчи в офанзивен план. На всяка от трите позиции по фронта на атаката той има по няколко опции. Номинално отляво действат Вилдсхут, Морено и Кери, когато не е използван като плеймейкър, а отдясно – Йомов, Бай и Гарсес. Червената атака пък биха могли да водят Кайседо, Чарлс, Кръстев, а и контузеният в момента Ахмедов, пише "Тема спорт".

Както добре знаем обаче, често количеството не значи качество. Много от играчите, които досега бяха на „Армията“, все още са длъжници на тима, като най-добрият пример е пробивният, но твърде неефективен Вилдсхут. Тепърва ще стават ясни качествата на Морено и Гарсес, както и как ще протече тяхната адаптация, тъй като това са футболисти, които за първи път ще играят извън родината си. Едно е сигурно – количествените опции пред Стойчо Младенов в офанзивен план вече стават доста. Остава да видим какво е качеството…

Снимка: Lap.bg